neljapäev, 13. juuli 2006

Ubuntu Classroom

Kunagi olid hirmus popid asjad arvutikursused. Tõenäoliselt neid korraldatakse tänapäevalgi, aind et ma pole nendega enam eriti kokku puutunud. Kursused maksid isegi päris omajagu raha ja eeldasid õhtuti peale tööd kuskile kooli arvutiklassi kohale minekut ning parajat ettevõtmist et osaleda. Osalesid üldjuhul need kellel oli kodus juba arvuti olemas või oli vaja tööjuures kasutada, aga mõistus ei võtnud lennult kinni kuidas seda teha. Ubuntu mehed teevad nüüd sama asja "Ubuntu New User Networki" raames, ainult et ilma rahata ja üle interneti. Minuarust küll natukene keeruliselt ja raskesti arusaadavalt, kuid siiski proovivad ja üritavad. Õppetöö saab toimuma läbi IRC kanali ning kõik võivad vabalt liituda. Ma ei kujuta ette kui kerge võib olla niimoodi teemat jälgida. Alates augustikuust igal nädalavahetusel võetakse järjest läbi üks teema millest siis proovitakse õpilatele ülevaade anda ning neid näiteks e-maili kasutama õpetada.
Ekraniviisor(Screencast) ja Skypecast oleks justkui märgatavalt mugavamad kasutada aga need vist jäävad veel rohkem Windowsi kasutajate pärusmaale.

The Aim of the Ubuntu New User Project is to try and help new Ubuntu Users get to grips with Ubuntu. If you are enthusiast about Ubuntu and want to help others learning how to use it, then join us on #ubuntu-nun on freenode.


Viide: Ubuntu Classroom

Kommentaare ei ole: