kolmapäev, 30. august 2006

Yo Yo Player

Kylamees viitab tõeliselt lahedale vidinale.

Mäletate neid kunagisi Coca-Cola, Fanta ja Sprite kirju kandvaid plastikust Jo-Jo'sid? Kõige kunnim oli Galaxy yo-yo mille sai alles siis kui sa olid kohalikud yo-yo trikitamise võistlused kinni pannud. Ma mäletan, et meil käis koolis isegi miski pilusilmne filipiin kes peksis yo-yo'ga vabatahtlikelt 5-sendiseid kõrva pealt ära. Ma ei saa kindlalt lubada, aga mingi aja pärast olid mul kõik yo-yo trikid selged mida tollal kohustuslikus nipikavas kohalikel võistlustel demostreerima pidi.

Kuna tänapäeval on ülipopp kõige sisse mp3'e mängijaid paigutada, siis pole ka seekordne yo-yo midagi väga erilist, kuid kuna yo-yo pöörleb päris hirmsa hooga kui ta korralikult spinnima panna, siis inimjõul töötava mp3'e mängija loomiseks polegi palju muud vaja kui yo-yo sisse paigutada mõned magnetid ja asuda elektrienergiat tootma.

Mängid oma lemmikmänguasjaga, kuulad oma lemmikmuusikat ning ei mingit muret patareide pärast. Väidetavalt pidavat 10-12 spinniga suutma aparaati niipalju laadida, et sellest piisab kuni üheks tunniks muusika kuulamiseks.
Ja pealegi juhtmega kõrvaklapid on juba niikuinii ajast ja arust. Ka sel yo-yo'l on juba arvestatud, et keegi ei viitsi enam tänapäeval nende krussis juhtmetega möllata ning ega yo-yo'l polekski neid kõrvaklapijuhtmeid kuhugile niiväga panna. Seega kasutusel oleks juhtmeta kõrvaklapid.

Kahjuks on tegemist veel concept tootega, kuid ma usun, et kui selle välja tulemisega mitte väga kaua viivitada, siis võiks sellest täitsa hitt saada.

It's a darned good idea and recently took home the Pop Sci and Core77 award for best human-powered design.


Viide: EcoGeek - Yo Yo Powered MP3 Player
Viide: yo-yo pleieri - project description

Kommentaare ei ole: