reede, 3. november 2006

SkiExpo->BoardExpo->DigiExpo

Sel nädalavahetusel on Soomes, Helsinki messikeskuses toimumas ühe korraga suisa kolm Eesti mõistes päris pirakat messi. Kaks neist talviselt suusa ja lumelauateemalised ning kolmaski otsapidi talvega seotud, sest mis oleks moodsam kui kõiksugu digividinaid jõuluks kinkida.
Foto NAGI's: SkiExpo
Ei olnud seda Crash-Boom-Bangi eriti. Tänapäeval on vist väga raske messil midagi uut ja lahedat näidata. Digimessilt nagu ei hakanud küll midagi sellist silma millest varem kuulnud või näinud poleks. Loomulikult kõigega ei jõua kursis olla, aga kõik potentsiaalselt populaarsemad jõulukingid olid oma suurte stendidega väljas. Nii XBox 360 kui Nintendo Wii pressisid kõrvuti, et külastajate tähelepanu võita. Kusjuures see Wii juhtpult jätab päris laheda mulje. Tore oli eemalt vaadata kuidas mingid tüübid justkui tühja koha pealt järsku hüppavad, vehivad kätega ning teevad muid kõrvalseisjale esialgu arusaamatuks jäädavaid liigutusi. Poisid mängisid nimelt pesapalli, kus üks mängija viskab teisele palli ette ning teine muudkui imiteerib kurikaga löömist.
Foto NAGI's: Neil oli vist kõige suuremaid telekaid näidata
Ma küll väga hindadesse ei süvenenud, aga reklaamlehtedelt jäi justkui silma, et enamus suuri fotokaameratetootjaid teid ka Messitarjokseid natukene ja võtsid seal kohapealt riiulist karpidega digipeegleid ja kaupa tehti messil kohapeal nagu poes ikka. Enamuses kohtades sai kaardigagi maksta. Peaaegu nagu jõululaat juba, aind et teemakohaste jõulukingitustega.
Kui oleks üks terve nädalavahetus võtta, siis oleks vast paar päeva seal rahulikult boksist boksi käia ja vaikselt vidinaid uudistada. Iseasi kas see siiski on väga nauditav ettevõtmine sellises suures kisas-käras keset rahvamassi. Väljapanekute juures assisteerivate firmaesindajate juures jututegemine kipub rihkem pigem valjuhäälseks mürast üle karjumiseks.
Suusamess mis kõrvalhallis asus oli loomulikult suusahooaja kõiksugu vähekenegi tarviliku näitamiseks välja pandud. Mul oli natukene eelnevalt kodutöö tegemata ja ei osanud sealt otseselt peale uisusaabaste suurt midagi otsida. Ei olnud ka seekord õnne.
Foto NAGI's: Atomic suusasaapad ja suusad
Number 48 Madshus Hyper SKS nägi küll vinge välja, aga no mitte ei mõtle jalgu väiksemaks, et suusasaabast jalga venitada. Toereetiliselt pidavat kannatama suusasaapaid ka jala järgi voolida, kuid seda kõigest vaid mõne millimeetri ulatuses.
Kodumaistest tootjatest oli ka Ilves ISC oma toodangu ja suusakoondisedressi näidistega väljas.
BoardExpo oli minu jaoks vast rohkem noorte kunstikallaku nautlemiseks. Mustmiljon erinevat erinevate pildidega kaetud lumelauda. Samapalju värvilisi ja kõiksuguste mustritega uudseid ja moodsaid lumelauakostüüme ning sinna kõikvõimalike elustiili aksessuaare. Kuna mul justkui enda jaoks enamvähem mõistlik lumelaua varustus on juba olemas ja nagu paremat ei ole ka mõtet osta kuna seda sõitmist on aasta jooksul niigi vähe, siis ainuke asi mida natukene hoolikamalt uurisin olid lumelaua kiivrid ning suusaprillid mida saaks kasutada koos tavaliste prillidega.
Foto NAGI's: Püha õhtu söömaaeg lumelaudade seltsis
Kiivrite moodne sõna on muidugi see, et sinna saad iga vinge lumelauduri standardvarustuses oleva iPodi külge ühendada ning mäenõlval chillides meeleolumeloodiat naudiskleda. Päris mitmes boksis olid eelmise aasta kiivritele (neile kus veel pole kõlareid sees) ka päris head kuni -50% alenused, ehk juba 50EUROga võis täitsa viisaka ja justkui hästi ventileeritava kiivri omale koju viia. Aga ikka hakkas ka sellest 50'st eurost kahju.
Ega enne ju ei õpi kui õnnetus käes. Mõtled küll, et mingit hullu hüpet ju mäel ei korralda ja siiani pole nagu midagi juhtunud, et ei hakka seegi kord seda kiivrit ostma, aga eks teda läheb vaja ikka alles siis kui seda kõige vähem oskad arvata.

Kokkuvõttes tore üritus kus vahetult enne jõule on minu jaoks nii mitu huvipakkuva teemaga messi/laata ühte majja kokku aetud ning ühe korraga saab suurema osa huvitavatest asjadest ära uudistatud. Kuna digividinad, mäesuusatamine, murdmaasuusatamine ning lumelauatamine oleks justkui rohkem meestele suunatud valdkonnad siis ei puudunud messilt väikene autode väljapanek. Audi oli seekord oma A6 Quattrot, S4, S6'te näitamas. Uus A6 Quattro sobib ju ideaalselt messilt kokku ostetud suusavarustuse mäele vedamiseks.

Viide: Mõned messireisi pildid Nagis

Kommentaare ei ole: