esmaspäev, 11. detsember 2006

Kaisuteraapia

Veel üks tõestus päkapikkude olemasolust. Ühel hommikul olid päkapikud mulle sussi sisse jätnud kaisuteraapia teemalise raamatu.
Täpselt sellise väikse tasku/sussi formaadis väga lahedate illustratsioonidega ning veel targemate õpetussõnadega alternatiivmeditsiini käsiraamatu.

Teooria mida seal käsitletakse on iseenesest väga lihtne ja iseenesest mõistetav ning kaisutus suisa füüsilise kui emotsionaalse heaolu kindlustajana lausa hädavajalik.

Põhjuseid miks kaisutus on vajalik, leiab lõputult, sest kaisutus on mõnus, peletab üksilduse, aitab kartusest üle saada, tõstab enesehinnangut, süvendab ligimesearmastust, on loodussõbralik ega häiri keskkonda, on energiasäästlik ja hoiab kokku soojust, on alati käepärane, ei nõua erivarustust ega eraldi sisseseadet, loob õnnelikud päevad veel õnnelikumaks ning talutamatud päevad talutavaks, täidab lüngad päevaplaanins ning omab kestvat järelmõju.
Võib tunduda uskumatuna, aga kaisuteraapia suudab ohjeldada ka liigsöömist, kuna me sööme vähem kui oleme toidetud kaisutustest või kui käed on parasjagu tegevuses kaisutamisega.

Ma lugesin seda raamatut ja ma hakkasin seda uskuma. Need kes kaisutamisse usuvad, võivad saada Kaisuteraapia instituudi liikmeteks.
Kaisuteraapia Instituudi liikmeks saada on tegelikult imelihtne. Sa pead lihtsalt uskuma kaisutuse imesse. Kandma uhkelt kaisuterapeudi nime ning rääkima kõigile tervisekaisutusest.

Kaisutamine ei tohiks olla midagi sellist mida harrastatakse vaid aeg-ajalt, perekondlikel koosviibimistel või kui meeskonnakaaslane lööb jalgpallimängus värava. Ideaalis võiks ju kaisutus muutuda veelgi enam igapäevaseks nähtuseks, ilma et seejuures kaoks iga kaisutuse erakordsus.

Offtopic kompuutriteema, aga selle kaisuteraapia raamatuga meenus mulle millegipärast Ubuntu Linuxi "humanity" filosoofia. Kusjuures Ubuntu linuxi hetkel viimase versioon 6.10 beta faasis oli neil arendajate seas isegi kampaania nimega "Hug for a Bug Day" kus õhutati kõik tarkvaraarendajaid ning kasutajaid otsima programmist kõivõimalike vigu, enne kui toode avalikuse ette tuuakse ning kõiki tublisid programmivigade otsijaid premeeriti kaisutusega. Selleks, et meeskonnas asja veel huvitavamaks teha siis viidi ka sisse boonuspunktide kogumise süsteem kus kõige kiirem leitud programmivea parandaja sai veel ekstra kaisutusi koguda.

Alati ei pruugi palganumber motivaator olla või nagu valismisreklaamgi kuulutab:  "Õnn ei ole rahas". Teinekord piisab ka kaisutusest, et päev paremaks muuta.

Viide: Miks kaisutada nii mõnus on?
Viide: Kirjastus Tänapäev - Kaisuteraapia raamat
Viide: amazon.com - The Hug Therapy Book

Kommentaare ei ole: