pühapäev, 1. aprill 2007

Rattaabi

 Seekordne lugu on väga heast teenindusest. Olgu see siis kasvõi reklaam, aga minu poolt pöidlad püsti poolehoid sellisele ettevõtmisele nagu "Rattaabi". Täielik maailmaparandamise ettevõtmine.
Tegemist on mobiilse jalgrattatöökojaga mis sõidab sulle koju ja teeb su jalgratta korda. Midagi mugavamat annab otsida.

Nagu kevadeti ikka on soojade ilmade saabudes autode kummitööde töökodadel nädalate pikkused järjekorrad. Kõik tahavad järsku talvekumme suvekate vastu vahetada. Täpselt sama seis kipub olema ka jalgrattahooldustes. Helistasin kõik suuremad ja moodsamad jalgrattahooldusega tegelevad ettevõtted läbi ja kõikjalt sain toruotsast vaid nuttu ja hala, et kuni aprilli alguseni vähemalt on kõik ajad täis ja varem ei ole mõtet ratast nende juurde kohale tuua, sest neil pole neid rattaid kuskil hoida. Täielik hooajaline hooldustööde üleküllus.
Ma oleks võinud lasta kevadhoolduse ka talvel teha, kuid talvel on see keeruline probleem, et enamustes jalgrattatöökodades on jalgrattahoolduse pukid ja tööriistad asendunud suusahooldustöövahenditega ehk suvised jalgrattamüüjad on talveks ümber organiseerunud suusaspetsideks.  

Kus häda kõige suurem, seal appi tõttab Rattaabi. Helistad, räägid mis mureks ja kokkulepitud ajal on mobiilne remonditöökoda sul akna all. Kusjuures hinnad on märgatavalt soodsamad kui tuntud remonditöökodades ja ei ole mingit muret kuidas saaks ratas töökotta transporditud ja tagasi. Tööd lihtsalt tehakse kohapeal, kaubikust ümberehitatud mobiilses töökojas/bussis.

Rattal sai siis üks katkine kodar ära vahetatud ja uus kodaranippel pandud. Loomulikult sealjuures siis ka mõlemad jooksud rihitud. Esimene kumm tagumiseks tõstetud ja vastupidid. Uued edevad punased KoolStop'i piduriklotsid ET-Bike'st tellitud ja paigaldatud. Vana kett uue XT HG-93 ketiga asendatud. Vana kiirkinntusega sadulaklamber uue ja justkui natukene parema ProCraft Elite MTB sadulaklambriga asendatud. Keskjooks lahti keeratud, puhastatud ja uuesti tagasi pandud. Lootuses, et eelnevalt kostnud naginad ära kaovad. Hetkel tundub vaikne olevat.
Iseenesest ei midagi keerulist, aga kui endal parasjagu ei juhtu tööriistu ega remonditöökoda käepärast olema, siis hea kui helistamise peale asjad saavad korda aetud.

Viide: Rattaabi
Viide: Oliveri SCOTT Espert Racing 2004

Eilne väike rattatiir ka kaardi peal. Täna sai veel mõnikümmend km Harkus ja Trummis tiirutatud, kuid Harku oli veel natukene liiga plögadi-blögadi lirts-lärts. Usinad ratturid olid päevapeale metsavahelised rajad mõnusalt lögaseks sõitnud. Kuna ilm oli pilvitu, siis sai porine ratas jooksususside vastu vahetatud ning rattasõidule veel väike jooksuring otsa tipitud. Positiivne kui palju sportlikult liigutajaid olid metsavahel. Justkui kordades rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Kommentaare ei ole: