pühapäev, 24. juuni 2007

GooSync

Isegi jaaniõhtu järgsel pühapäeva hommikul paneb mind natukene kilkama uus lahe teenus mis võimaldab sünkroniseerida omavahel Google kalendrit ja mobiiltelefonis olevat kalendrit . Seda kõike ilma mingeid juhtmeid ühendamata või miskeid programme arvutisse paigaldamata. Andmete liigutamine käib üle interneti (Over-The-Air) ja kasutatakse SyncML protokolli, mida peaks suurem osa moodsatest mobiiltelefonidest ka toetama.



Testisin teenust uue Nokia 6120 Classicuga ja teenus töötas kui unelm. Mõnekümne sekundiga olid kalendrikirjed minu telefoni kalendrist üle kantud Googli kalendrisse ning vastupidi Google kalenris olevad kirjed toodud telefoni.

Teenus on tasuta, kuid nagu tasuta teenuste puhul ikka on siin väikesed Aga'd juures. Tasuta teenuse puhul lubatakse sünkroniseerida vaid sinu Google kalendri peamist kalendrit ning seda ka vaid 7 päeva minevikust kuni 30 päeva tulevikku. Kuid alati saab mõningase tasu eest lisafunktsionaalsust juurde osta.

Kogu teenuse seadmistamine mida on vaja teha, seisneb selles, et kõigepealt lood omale GooSync konto. Lubad GooSyncil kasutada Google kalendri API't sinu Google kasutajanime ja parooliga ning seejärel valid välja mis telefoni sa kasutad ning lased SMS'iga saata omale Sync profiili seaded. Imelihtne.
Kui sõnum on kohale tulnud, siis polegi muud kui "Valikud" -> "Salvesta" ning sünkroniseerimisprofiil Google kalendriga andmetevahetuseks on loodud.

Andmete sünkroniseerimiseks Nokia 6210 puhul tuleb valida menüüst:
Seaded -> Side -> Sünkron. -> GooSync.com
ja nii lihtsalt seda andemvahetust alustataksegi.

Kes soovib, see proovib.

Viide: GooSync

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

No eksole, selliseid asju Sa siis kirjutad jaanipäeva järgsel päeval, mil me teil külas olime. :D

no tänks :D