kolmapäev, 27. juuni 2007

Picasa pildid kaardile ja mobiili

Google Picasaweb võimaldab nüüdsest väga lihtsalt ja mugavalt pildigaleriis olevaid pilte ilusasti kaardile tõsta ning neid seeläbi geotaggida, ehk geograafiliste koordinaatidega varustada. Proovisin isegi. Väga lihtne ja mugav. Nüüd Picasawebist pilte vaadates näidatakse ka pildi kõrvale väikest kaarti kus on näha kus antud pilt parasjagu on tehtud.

Olles ise usinalt juba varem oma pilte arvutis Picasaga taginud/sildistanud ning alati ka pildistamise koha juurde märkinud, siis nüüd oskab Picasaweb ise selle kunagi ammu IPTC profiili kirjutatud info välja lugeda ning pildigaleriide esilehel näitab maailmakaarti koos nupukestega kohtadest kus ma olen käinud pilti tegemas. Väga lahe.

Värskelt peaks Picasaweb olema modifitseeritud ja avatud mobiiltelefonikasutajatele ehk kasutajaliidest on muudetud sobivaks just mobiiliekraanilt piltide vaatamiseks. Mobiilsel pildilehel vähendatakse juba eelnevalt kõik galeriis olevad pildid mobiiltelefoni jaoks sobivasse suurusesse, hoides kokku natukenegi üle mobiilivõrgu liigutatavat andmemahtu.

Viide: The Official Google Blog - Put your photos on a map, and Picasa on your phone

Google poole pealt veel niipalju uudist, et Google Docs&Spreadshhets on tänasest natukene ilusamaks läinud ning omale kataloogid juurde saanud. Ilus.

Viide: The Official Google D&S Blog - An entirely new way to stay organized

Kommentaare ei ole: