reede, 21. september 2007

Toru.ee

Mõningaid päevi on laiemal üldsusel olnud võimalus heita esimesi pilke Nagi.ee fotoalbumi uuele harule, et mitte öelda edasiarendusele, mis võimaldab kodumaistel autoritel kodumaist videomaterjali interneti vaatamiseks riputada. Koha nimeks on toru.ee, kuigi nagi.ee nime idee oli justkui ülihea. Sõna nagi juba ütleb, et see on koht kuhu asju riputatakse. Olgu need siis pildid, videod või vana kasukas. Toru oli rahvasuus rohkem see koht kust omal ajal pigem "piraat" filme sai tõmmata.

Teenus ise on imelihtne kasutada ning tegin isegi väikese argliku katsetuse sinna miskit üles laadida ning seda siis siin veebilehel välja näidata. Teenuse kasutamiseks toimivad nii nagi.ee kui fotoalbum.ee kasutajanimed ja paroolid. Hea mugav, et ei pea jälle hakkama uut kasutajat looma.

Filmiklipiks siis eelmise talve ehk selle aasta alguse suusareis Are suusakeskusesse Rootsis, kus üks mäest laskumine sai mobiiltelefoniga jäädvustatud.


Endiselt on probleemiks *.3gp formaadis mobiilivideode töötlemine Windows XP operatsioonisüsteemiga varustatud arvutis. Windows Movie Maker *.3gp formaati ei tunnista ning mobiiltelefonide tootjad oma telefonidega videokonverteerimise tarkvara kaasa ei paku.

Viide: Videosaidi Toru (toru.ee) beetaversiooni proovima

Kommentaare ei ole: