kolmapäev, 27. veebruar 2008

Pure beauty. Pure power

Mu välimuselt lemmik kaasaskantav kompuuter sai täna väikest sisikonnauuendust ning nipet-näpet üht-teist veel juurde.

image

Ei midagi oluliselt märkimisväärset, aga tore ikka kui aegajalt sedatüüpi kaasaskantava kompuutri kasutajad märku annavad kui neile mõni uus mänguasi tuuakse. Meeldib mullegi nende kompuutrite lihtsus, ilu ja uuenduslikus.

image

iPhone pealt tuttavaks saanud kahe näpuga puuteplaadil piltide suurendamine ja keeramine on võimalikuks tehtud nüüdsest nii Apple MacBook Air kui MacBook Pro sülearvuti kasutajatele. Mitte, et ma iPhone peal hirmsasti seda näpuga suurendamist kasutanud oleks, kuid vähemalt edev ja uutmoodi kogemus ikka. Teised arvuti ega telefonitootjad pole lihtsalt seda varasemalt niipalju lõppkasutaja seadmetesse toonud ega promonud.

Teinekord pisiasjad muudavad päeva paremaks. Apple MacBook Pro puhul muudab õhtud mõnusamaks klaviatuur mille taustavalguse intensiivsus sõltub ümbritseva keskkonna valgustugevusest. Hämaras toas õrn klaviatuurivalgustus justkui teeks arvutikasutamise natukene mugavamaks.
image

Offtopic: Pisiasi ameerika auto juures mis mulle hirmsasti meeldis. Peale süütevõtme eemaldamist jäi raadio mängima kuniks ma autost lahkun ning alles siis jääb vait. Pisiasi, aga kuidagi märgatavalt meeldivam kui see, et raadio jääb sekundi pealt vait kui võti süütelukust eemaldada.

Aeg läheb edasi ja sama raha eest pakutakse kompuutritele veelgi suuremat jõudlust ja mahtu. Iseasi kas sellest ka produktiivsuse kasvu tekib.

The new MacBook Pro features the latest mobile processor from Intel. The Intel Core 2 Duo runs on 45-nm process technology at speeds up to 2.6GHz with up to 6MB of L2 cache. Its SSE4 vector engine handles 128-bit computations in a single clock cycle, accelerating data manipulation by simultaneously applying a single instruction to multiple data. That means you can get more done in less time.

Eelneva tsitaadi võis seega kokku võtta kahe lausega. Lõigu esimese ja viimasega. Arvutil on Inteli uusim sülearvutitele toodetud protsessor ning selle jõudlus on suurem kui kunagi varem. Kõvaketas tsipakene suuremaks venitatud ning see kaart mis võimaldab kiirelt ilusaid värvilisi pilte ekraanile joonistada. See suudab sama teha veelgi kiiremini ja väidetavalt ilusaminigi.

Kogu see jõudlus ja ilu on neil ilusasti mahutatud alumiiniumist kesta sisse mis teeb laua peal arvuti paksuseks vaid kõigest 1 tolli. Meie jaoks siis 2,59cm mis jääb arvutipaksuseks nii 15'' kui 17'' ekraaniga mudelitel.

Muidugi on tal nüüdsest kõhus kiireim WiFi kaart mis toetab traadita andmesidestandardit 802.11n ning mistõttu pole ka mingit probleemi teha tarkvara varukoopiaid välisele kõvakettale vajaduseta välist kõvaketast juhtmega arvuti külge ühendada.

Teadjamad teadsid mainida, et hind jäi samaks mis enne, kui lihtsalt arvuti läks sama raha eest tsipakene paremaks.

Viide: Apple MacBook Pro

Kommentaare ei ole: