reede, 16. mai 2008

Vapiano

Uus söökla on uksed avanud. Vägagi tervitatav. image

Asub Foorumi keskuse Coca-Cola Plaza poolsel küljel ja üllatas esmakordsel külastusel vägagi positiivselt. Toit valmib otse su silmade all. Pastad, pizzad, salatid.

image

Hinnd on kesklinnale omaselt täiesti keskpärased. Pizzad ja pastad alates 50-125. Ise valid ja ütled kokale mida ta võiks sulle värskelt valmistada. Kui Imre Kose Mercados on kokad "saarele" pandud ning teevad toidu ette valmis, siis Vapiano kokad hakkavad alles siis tööle kui klient saabub. Midagi ei toodeta ette pliidiäärele soojenema.

image

Kuna kokkasid on letis hulgim, siis nad proovivad end reklaamida kui fast-food söögikoht slow-food meetodeid kasutades. Tänane kogemus oli pigem slow-slow situatsioon, kuid eks see ole ka tingitud vastsest avamise tuhinast ning meeletust kontoritöötajate huvist uue söögikoha vastu. Seitsmeliikmelise seltskonnaga sööma minnes juhtus see piinlik lugu, et kui viimane saab oma värskelt valmistatud pasta kätte, siis esimesel on juba ammu söödud. Nimelt koka jutule saamiseks tuleb elavasse järjekorda võtta. Peaaegu nagu McDonaldsis.
image

Kui kokkasid on korraga ametis terve armee, siis kassiire oli tänase päeva jaoks selgelt vähe. Vapianos on süsteem kus uksel ulatatakse sulle magnetkaart millega võid söögikohas vabalt ringi jalutada ja kõike süüa ning juua palju jõuad. Peale toidu valmimist tuleb kaarti vaid korraks koka terminalile näidata ning kokk lisab kaardile elektrooniliselt  sinu toidu maksumuse. Väljudes ulatad kaardi kassasse ning maksad ühe korraga kogu toidu eest söögikohast väljumisel.

Kokad suudavad küll korraga päris paljudele inimestele maitsvat toitu valmistada, kuid pudelikael tekkis hoopis kassasse, kes ei jõudnud kõiki neid kaardimakseid korraga piisavalt kiirelt vastu võtta. Ülevaloleval pildil ongi järjekord klientidest kes ootavad, et saaks toidu eest tasuda.


image

Toit ise oli maitsev. Vähemalt minu jaoks. Pesto pasta oli vägagi hea. Äge, lahe asi mis mulle hirmsasti meeldis oli võimalus ise laualt värsket "muru" oma toidule lisada. Maitsetaimed olid otse toidulaual kasvamas ning kui laua pealt oli maitseroheline juhtumisi otsa saanud siis varuks olid suured riiulid kus oleks saanud ehk lisa küsida/noppida.
image Tasub külastamist.

Viide: Vapiano
Viide: Saksa kiirtoidu­impeerium Vapiano siseneb Eestisse

Kommentaare ei ole: