teisipäev, 29. juuli 2008

Samsung SGH-i900 Omnia Hard Reset

Nipinurk.
image
Kui sa juhtud hullupööraselt uut Samsung “Omnia” i900't kasutama nii, et see Windows Mobile 6.1 operatsioonisüsteemiga nutitelefon niivõrd kokku jookseb, et isegi peale aku järelt ära võtmist enam korralikult käima ei lähe, siis on abiks vaid tehaseseadmete taastamine, ehk telefoni täielik alglaadimine. See käib aga nipiga mille teadasaamiseks kulus mul päris mitu minutit.
image
Kui telefon kasutamise käigus kokku jookseb, mida ikka juhtub, siis on telefoni "Power" nupu kõrval väike imepisike auk, kuhu kirjaklambriga torgates saab telefonile "Soft reset"i teha, ehk telefon taaskäivitub ja taastab  oma oleku, justkui ta oleks just uuesti käivitatud. Nagu arvutil, kui ta kokku jookseb.
Kui aga mõni edasijõudnud kasutaja jõuab telefonile 1:0 ära teha nii, et telefon enam peale "Power" nupu vajutamist üldse ei taha käima minna. Voolu võtab sisse, kuid isegi PIN koodi küsimiseni ei jõua, siis on asjalood halvad.
Viimases hädas võib proovida veel üht salanippi mis peaks telefoni tehaseseaded taastama ja viima telefoni sellile kujule nagu ta peale tehasest väljumist esmakordselt käivitamisel olema peaks.
Selleks on vaja all hoida korraga "helistamise" kui "kõnest loobumise" nuppu ning kirjaklambriga "soft reset" nuppu vajutada ning neid kõiki paar sekundit all hoida. Maagiliselt ilmub ekraanile kiri mis küsib kas sa soovid telefoni tehaseseaded taastada. Nõustumiseks vajuta veelkord "helista" nuppu. Loobumiseks "kõnest keeldumise" nuppu.
Viide: Samsung OMNIA
Viide: Samsung i900 Omnia announced

Kommentaare ei ole: