reede, 10. oktoober 2008

Nokia Communication Centre BETA

Neile kellele tundub, et arvuti olemasolul ei ole mõtet telefonikontakte, kalendrikirjeid ja sõnumeid käsitsi telefoniklahvistikult sisse toksida on Nokia laboratooriumid välja pakkunud uue versiooni Nokia Communication Centre nimelisest programmist. image

Tegemist on uue Nokia PC Suite osaga mis võimaldab ühest kohast mugavalt hallata andmeid oma telefonis. Varasemalt olid Nokia PC Suite komplektis terve rida erinevaid väikeseid programme mis nüüd on proovitud ühe mütsi alla tuua ja neist ühtne kommunikatsioonikeskus luua. Varem olid PC Suites eraldi Nokia Phone Browser, Nokia Text Message Editor, Nokia Contacts Editor ja Nokia Multimedia Factory. Nüüdsest tahetakse alles jätta üks Communication Center mis peaks sama töö ära tegema.

Kontaktide haldamine on tehtud nägusaks ja mugavaks. image Nägudest rääkides on võimalik vaadata kõiki kontakte pisipiltidena, ehk kui sa oled oma sõbrast pilti teinud ja selle pildi kontaktikirjele lisanud, siis nüüd kuvatakse see pisipilt kontaktide nimistikus. Kontaktide haldamine pakub võimaluse kontakte eraldi gruppidesse paigutada. Väga mugavalt saab samuti kõiki kontakte eksportida *.csv või '*.txt failidena teistesse rakendustesse või siis kasvõi enda tarbeks olemasolevaid kontakte varundada neid eraldi faili salvestades.

Kalendri haldamise moodulis saab samuti vaadata/lisada/muuta/kustutada kõiki kalendrikirjeid. image

Sõnumite saatmiseks on jällegi ilus, lihtne, mugav kasutajaliides mis võimaldab olemasolevaid SMS tekstisõnumeid kui ka MMS multimeediasõnumeid otse telefonist lugeda, kustutada ning samast programmist uusi saata.

image

Kui mingil põhjusel ei ole kontaktide ja kalendrikirjete haldamiseks Microsfot Outlooki või mõnd samaväärset programmi käepärast, siis Nokia Communication Centre on täiesti abiks ja asjakohane tarkvara oma telefonis olevate kontaktide, kalendri ja sõnumite haldamiseks. Muudatused kirjetes tehakse otse telefonis ilma, et neist arvuti kõvakettale eraldi kirjeid jääks.

Tegemist on veel Beta versiooniga, mis tähendab, et toode ei ole veel lõplikult valmis, kuid juba sellises faasis kus vajatakse veel kasutajate tähelepanekuid võimalike programmivigade kohta. Mul näiteks ei õnnestunud kontaktigruppi esimesel korral kustutada.
image

Kuuldavasti lisatakse vigadeparanduse läbi teinud Nokia Communication Centre juba järgmise Nokia PC Suite komplekti.

Ääremärkusena niipalju, et selle toreda programmi kasutajaks saavad olla vaid Windows XP SP 2 või uuema Windowsi operatsioonisüsteemi kasutajad.

Viide: Nokia Communication Center 2.0

2 kommentaari:

ketas ütles ...

Ma ootasin juba ammu midagi sellist.

Saab mõistlikult backup'i teha ja muidugi ei ole enam vaja arvuti taga olles telefoni kirjeid toksida.

Töötab esmapilgul ilusti minu Nokia 5500'ga.

Väga tore asi.

ketas ütles ...

See väärib veel teistki posti.

Esimest korda õnnestus otse arvutist kontakt otse vastavasse gruppi lisada. Mitte et lisad arvutist ja lähed pärast telefoni nikerdama.