kolmapäev, 13. mai 2009

Koerapesu

Millestki olulisest ei ole kirjutada. 
Alguses tahtsin hakata kirjutama pikka juttu mobiilsest internetist ja sellest, kuidas üks usulahk kaldub arvama, kuidas ilma puuteekraanita nö. vanakooli tavaline mobiiltelefon võiks olla arvuti asendajaks internetis surfates. Tarbides kõvasti mobiilset interneti.  Miks hea kasutajaliidese disain on minu arvates A&O mobiilsete seadmete kasutamisel jne. Teema läks liiga pikaks ja andsin alla. Jäi kirjutamata. Ctrl+A Delete.

Teine teema oli tänapäevaste moodsate koolituste läbiviimine. Kas rumalatelt raha ära võtmine või küllalt lühikese õnge ulatamine? Kuidas raskel ajal saaks veelgi soodsamalt ja efektiivsemalt ehk soovitud materjali ja teadmisi omandada. Mõtteid ja ideid tekkis, aga kuna sel teemal siiski piisavalt kompetentsi ei oma, siis mis seal pikalt ikka tatti pritsida. Ctrl+A Delete.

Üks jutt oleks tulnud sellest, kuidas Nokia teeb mulle meeldivalt oma uutele toodetele promovideosid. Mulle müüvad nad suhteliselt hästi. Toote tegijad räägivad videodes ise, kuidas ja miks nad selle toote just selliseks tegid. Milliste probleemidega silmitsi seisid. Kohati see tundub justkui aus ja siiras. Nad on sisimas kogu hingest tahtnud teha nii head toodet, kui vähegi oskasid. Sellest taustast, lähteülesandest, higist ja pisaratest kuuldes hakkab endalegi tunduma, et nad on millegi suurepärasega hakkama saanud. Tükk plastikut ja mõned nupud ei ole lihtsalt tükk plastikud ja mõned nupud, vaid midagi hoopis enamat. See on olnud ühe suurkorporatsiooni väga nutikate arendajate ja insenerida elu ja armastus võibolla juba viimased aasta. Ööd ja päevad. Kohati tekitab see aukartustäratava emotsiooni. Millist energiat ja insenerinutikust on ühte seadmesse kokku pandud.
Samas sellist imestust võib kohata mistahes elualal. Kunagine Kalju sissekanne päästjate päästmisest läks väga hinge.  Lihtsalt igapool turndus ei kisa sellest nii valjult.
Jäi kuidagi nõrga ja suhteliselt mõtetu jutu maik. Ctrl+A Delete.

See on vist mingi identiteedikriis, aga järjekordselt ei oska mitte midagi kirjutada, sest ükski kirjutis ei tundu piisavalt uut väärtust loov olevat.

Enamus mõtteotsi jääb kirja panemata, sest ei ole midagi mõistliku vastata, kui küsida, miks seda kirjutist küll vaja oli?

Koerapesu oli täna tore. Koerad suhtlevad lõhnade abil. Koer arvas täna metsas, et peaks end vähe võõra lõhnaga ehtima ning kellegi kakas natukene püherdama. Siinkohal oli meil küll väikene huvide konflikt, kuid eks ma proovin temast ka aru saada. 
imageTulemuseks oli koerapesu. Koerapesu üleni. Koerašampooniga. Tegelikult pesemisega meil probleeme pole. Küll aga muutub koer hüperaktiivseks peale pesu. Kihutab mööda tube ringi ning proovib selle veidralt niiske olemisega kuidagi hakkama saada.

2 kommentaari:

helen ütles ...

oi, ma ei teadnudki et sul koer on?!?
Ma alati arvasin, et sa ikka omale suuuuuure koera võtad

Oliver ütles ...

Helen, sul oli õigus. Need väikesed loomad ei kvalifitseeru siiski nimetuse alla "Koer". Neil on vaid liigitunnused sarnased koertega, aga ega nad sellepärast veel päris päris koerad ei ole.