teisipäev, 22. detsember 2009

Nokia Messaging for Social Networks Beta 2

Nokia ei taha sotsiaalse meedia tööriistade tootmisel ajast maha jääda. Kunagi, kui N97 müügile tuli, siis kõvahäälselt reklaamiti, kuidas Facebooki uuendused jooksevad taustal ülimugavalt telefoniekraanile ja ümbritseva jagamine on lihtsam, kui kunagi varem. Eks ta natukene lihtsamaks läks tõesti.

Kuid saab veelgi paremini. Tootearendajatel Nokias on käed-jalad tööd täis. Proovitakse üht- ja teistsuguseid kontseptsioone sotsiaalse meedia sidumiseks mobiilsetesse seadmetesse. Kasutajate tagasiside põhjal on vahepeal valmis tehtud üks eraldi väikene aplikatsioon, mis on suuremast Nokia Messaging perekonnast.
Scr000052

Tegemist on Nokia Messaging for Social Networks nimelise üllitisega. Hetkel saadaval Beta versioon järjekorranumbriga kaks. Sisuliselt tekib telefoni üks uus ikoon nimega “Communities”, mille alt saab hetkel sisse logida nii Facebooki, kui Twitterisse. Mitte ainult sisse logida, vaid ka seal mobiilselt mugavamalt toimetada, kui seda on saanud seni Nokia telefonidega teha. 
Scr000040

Alljärgnevas videoklipis on lühidalt selgitatud, mida kõike head selle väikese tarkvarajupiga saab korda saata.

Proovisin ise Nokia N97 mini peal seda rakendust kasutada ja senini on kõik laitmatult toiminud. 
Scr000044 Lahe oli see, kuidas Facebooki postitamisel on võimalik oma asukoht postitusele lisada.
Scr000046
Asukoha lisamisel telefon esialgu korraks natukene aega otsib, kus sa maakaardil asuda võiksid. Kuna ma külmal talvepäeval proovisin seda võimalust siseruumides, siis aplikatsioon pakkus kaardil välja minu ligikaudse asukoha ja näitas seda ka telefoni kaardile.
Scr000049
Kaardil täpset asukohta valimata pakutakse välja ligikaudsed ettevõtted, kus ma võiksin parasjagu asuda.
Scr000047Facebooki teistele lugemiseks pannakse teate all link minu asukoha aadressiga ning sellele klikkides kuvatakse piirkonna kaart koos hetke ilmastikuoludega.

Väikene miinus on see, et Nokia Messaging for Social Networks Beta 2 on saadaval vaid valitud Nokia puutetundliku ekraaniga telefonidele. N97, N97 mini ja 5800 XM. Loodetavasti aja jooksul mudelivalik selle rakenduse tarbeks laieneb.
Scr000034Kõige lihtsam on seda programmi oma telefoni laadida, minnes telefoni veebilehitsejaga aadressile messaging.nokia.com ja valides sealt Social Networking –> Download.

Kommentaare ei ole: