reede, 21. mai 2010

Nokia Maps v3.04

Vastu suve tuli järjekordselt Nokia poolt välja uuem versioon navigatsioonitarkvarast. Seekord lisandunud ligi 2 miljonit kilomeetrit erinevaid teid, mida on suve jooksul võimalus ise üle mõõta. Kokku on kaetud 77 erinevat riiki. Uutena lisandunud Assoorid, Island, Keenia ja Malta.

imageLisaks NAVTEQ’ile on kampa võetud Qype nimeline ettevõte, kes tegeleb kaartidele huviväärsuste lisamisega. Üks asi on see, et teed oleks kaardile võimalikult täpselt kaetud, kuid võibolla vaid natukene vähetähtsam on informatsioon selle kohta, mis toimub teede ääres. Kõiksugune informatsioon tanklate, ööbimise- ja söögikohtade kohta. Selles uues versioonis on nüüdseks kirjeldatud kokku rohkem kui üle 25 miljoni erineva huviväärsuspunkti.

Parandatud on ka üldist programmi töökindlust ja kiirust.

Täpsem info puudub, kas see ka Eesti jaemüüki tulevaid telefone puudutab, aga ära mainiti, et kõik uute Nokia 5800 XpressMusic, 5800 Navigation Edition, N97, N97 mini, E52, E72, 5230, 6710 Navigator ja the Nokia X6 omanikud saavad edaspidi oma uue telefoniga kaasa autohoidiku.

Ausaltöeldes ilma autohoidikuta on ikka suhteliselt tülikas olnud telefoni naviseadmena kasutada. Seega autohoidik on kindlasti asi, mis peab olemas olema, kui telefoni autos navina kasutada.

Viide: Nokia OVI Maps

Kommentaare ei ole: