kolmapäev, 14. juuli 2010

Calvin Klein Jeans Uncensored QR Code mobiilireklaam

Teksapüksireklaam lahendatud moodsalt, kasutades suurelt seinale prinditud QR koodi.

Sisuliselt iga mobiiltelefon, millele on fotosilm olemas, töötab teatud määral ka triipkoodilugejana. Pilt triipkoodist võetakse telefoni fotokast sisse, tarkvara telefonis analüüsib triipkoodi ja loeb sealt väga inimsilmale esialgu loetamatu sõnumi.

Miks see hea on?

Mugavus on vast peamine. Calvin Klein tõenäoliselt tahtis, et inimesed läheksid CK Uncensored reklaamklippi vaatama. Raske on veenda kasutajat oma telefoni või arvutisse reklaamikampaania veebilehe aadressi sisse trükkima. Seda enam, et kui sa seda aadressi tänaval näed, siis vähetõenäoline, et sa koju jõudes seda mäletad ja arvutist vaatama hakkad. Veelgi vähem tõenäoline, et sa majaseinal nähtud veebiaadressi telefoni hakkaksid trükkima.

Siin tulebki appi QR kahemõõtleine piltkood. Telefon näeb seda, teeb pildi ja loeb välja sõnumi. Antud pildile on kirjutatud sõnum http://ckj.mobi. See on Calvin Kleini kampaanialeht, mis on mõeldud just mobiiltelefonidega vaatamiseks.

Kui telefon on sõnumi QR koodist välja lugenud, siis ta automaatselt saab aru, et tegemist on internetiaadressiga ja küsib, kas sa tahad seda lehte külastada? Kasutaja jaoks jällegi mugav, sest ei pea käsitsi eraldi aadressi telefoni trükkima.

Läksin siis vaatasin seda kampaanialehte. Nagu öeldud ta oli disainitud mobiilist vaatamiseks ja ega seal palju peale ühe reklaamvideo hetkel ei olnud. Video hakkas mängima ja 3G võrgus tegi ta seda koheselt ning kordagi videopilt isegi ei hakkinud. Videoklipp oli optimiseeritud telefoniekraanide tarbeks. Väga mugav ja hea kasutajakogemus iseenesest.

Samuti oli seal võimalus koheselt seda QR koodi teistega jagada ning postitada see oma Facebooki või Twitteri seinale. Proovimise mõttes tegin sedagi, et näha, kuidas see postitamine ja hilisem kuvamine välja näeb.

image

Uuemad Nokia E ja N seeria telefonid omasid juba otse tehasest ribakoodide lugemise tarkvara. Kellel aga ei ole sellist programmi telefonis, mis oskaks ribakoode lugeda, siis üldjuhul on need igas mobiiliprogrammide tarkvarapoes tasuta saadavad. Otsingusse võid panna “Barcode reader” või “Barcode scanner” vms. Võid ka proovida märksõna “QR code”. Üldjuhul alati on mõni programm olemas, mis koodilugemisega tasuta hakkama saab.

Triipkoodi lugemine tuleb üldjuhul paremini välja telefonidega, millel on autofookus, ehk telefon suudab ise nähtavat teravustada.

Järgmine kord, kui sa juhtud tänaval selliseid naljakaid kandilisi kastikesi nägema, siis tea, et seal võib olla mõni huvitav sõnum peidus.

Viide: Calvin Klein Jeans Replaces Racy Billboards with QR Codes

Kommentaare ei ole: