laupäev, 17. detsember 2005

PISTKE NAHKA SEE KONN!


On ütelus, et kui iga päeva hommikul pista nahka elus konn, on terveks päevaks rahuldus sellest, et kõige jubedam asi sellest päevast on tehtud. Kasutades väljendit "Pista nahka see konn" päeva kõige keerulisema ülesande jaoks, mida tõenäoliselt kõige rohkem edasi lükkama kiputakse, saab sellest hoopis suurima positiivse efekti. See raamat näitab, kuidas saada hakkama kriitilise tähtsusega ülesannetega ning tegevust planeerida.

Autor Brian Tracy
Inglise keelest tõlkinud Avo Reinvald
108 lk, kõva köide.

Jätkame seda sarja millest kõik teisedki Varraku äriraamatud räägivad. Eesmärgi püstitamine ja eesmärgipõhine elamine. Teha ainult seda mis otseselt viib sihile. 80:20 reegel, kus top 20 asjad ära tehes annavad rohkem väärtust kui ülejäänud 80 kokku. Rohkem planeerimist ja vähem juhuslikust. Kui sa tead mida sa teha tahad, siis on seda märgatavalt lihtsam teha. Millegipärast tuli mulle lugemise ajal võrdluseks kohe päris hästi fotograafia teema. Väga raske on pildistada kui sa ei tea mida sa pildistada tahad. Päästikule ei ole ju mõtet vajutada kui sa ei tea millele sa täpselt sihid ja mida tabada tahad, ehk ära pildista kui sul pole millegi peale teravustada. Või mis mõtet on üldse pildistada kui kõik on fookusest väljas. Lihtsalt klõpsid tühja. Nagu autori sõnul 97% inimkonnast teeb. Ainult 3% teab mida nad teha tahavad, valivad vahendid ja lähevad teevad selle ära. Saavutavad oma eesmärgi.
Raamat ise oli natukene lohisev. Sama asja oleks saanud märgatavalt kompaktsemalt ära öelda. Palju oli justkui mõttekordusi ja teemade ülerääkimisi. Eelmise loetud raamatu alguses autor tänase mitmeid kolleege tänu kellele to raamat tuli märgtavalt lühem kui oleks pidanud. See oli hea, et ei veninud. Õhtuti kipub vägisi uni peale tulema kui venivat teksti peab läbi töötama. Jällegi ei ütleks, et midagi uut, aga enesedistsipliin on see millega on ikka ropult tööd veel teha. Püramiid vajab ülespoole ronimist aga selge pilt peab silmi ees olema kuidas tippu jõuda. Natukene isegi liialt töö ja rahateenimise keskne oli autori käsitlus edukast inimesest. Justkui igapäev peaks varem tõusma ja hiljem magama minema, et veelgi rohkem tööd teha ning ülemusele paremaid ettekandeid valmistada ning kasvõi ninast veri väljas rohkem väärtust anda. Nii raamatu alguses kui lõpus oli pühendatud paar lehekülge autorile, kus räägiti kui edukaks (maiselt rikkaks) ta saanud on ja kui suuri firmasid (265milj. USD) juhtinud ja üles töödanud. Tubli on, aind et hommikust õhtuni rabamine ei ole ainus mille nimel elada. Ma peaks perekonda ja lähedasi sama oluliseks või olulisemakski kui maise vara korjamist, millest autor kogu teose vältel väga vaimustunud oli. Kõik oleneb eesmärkidest, kuid siht olgu pidevalt silmade ees.

"Ebaõnnestujad teevad seda mis alandab pingeid, võitjad teevad seda mis viib sihile." Dennis Waitley

See ka vast põhjendab seda miks ühiskonnas nii paljud PROmillist elu elavad.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

Anonüümne ütles ...

Tänan arvamuse eest. Just mõtlesin, kas soetada omale see teos või mitte. Sinu kommentaarist oli palju abi, et otsustada, mitte soetada :) Olen täiesti nõus - edu ja õnn ei seisne rahas - ikka pigem rohkem sotsiaalsetest suhetest, perest jne. Kahjuks paljud "eduõpikud" just sellele rahalisele edule keskenduvad, kuigi võiks näha ka suuremat pilti.
Aitäh :)