neljapäev, 17. august 2006

EEC Otepää lõpetajate statistika

Otepääst on küll omajagu aega möödas kuid tollal peale sõitu tekkis väikene uitmõte, et huvitav oleks teada kuidas graafikul võiks välja näha MTB rattamaratoni lõpetajate jaotus kogu finisheerimise aja jooksul.

Telekast olen näinud, et MNT sõitudes tullakse üle finishijoone ikka ilmatuma suure grupiga korraga ning siis hilisemad vennad proovivad ka grupis koos sõita ning ka grupi kaupa finisheerida. Need kes ka tagumistesse gruppidesse ei mahu, siis tilguvad ise lõpuks üle finishijoone.
MTB sõitudel võib aga vahel juhtuda, et teinekord jääb kasvõi esimese ja teise lõpetaja vahele ligi minutiline vahe mida on ikka omajagu palju. Saigi siis võetud Otepää lõpuprotokoll championchip.ee lehelt,  Microsofti Excel ja natukene finishiprotokolli analüüsima hakatud.

EEC Elion Otepää statistika
Antud graafikul on siis näha finisheerijate jagunemine alates esimesest lõpetajast kuni viimase finisheerijani. Kohe alguses esimeste lõpetajate seljataga on veel suhteliselt vaikne ning alles mõned minutid hiljem lõpetab esimene suurem seltskond 4-5 minutit peale esimest, kus tullakse suisa seitsmekesi ühe minuti jooksul üle finishijoone.
Graafiku tippudel kujutatud numbrid näitavat mitu inimest ületas finishijoone X-teljel asuva minuti jooksul.
Nagu näha siis kõige tihedam finisheerimine ja ka võibolla grupisõit on olnud just nende seas kes lõpetasid ligi pool tundi peale esimese saabumist finishisse. Ehk siis kohad 250-400. Seal käiks justkui grupiviisiliselt kõige tugevam andmine.
Joonisel kujutatud punane joon aga näitab lõpetajate koguarvu. Joon kasvab ja lõppeb täpselt seal millal viimane lõpetaja on lõpetanud. Igaüks saab siis ise end kujutleda sinna joonele ning näha vastavalt oma lõpuajale kus ta üldises finisheerijate graafikus paikneda võiks. Kõige parem on punasel joonel vist vasakul kõige all paikneda. Selleks, et nii madalale langeda, peab ikka roppu moodi vaeva nägema. :P

Suurmiad tänud ka Triin Leissoole, ilma kelleta ei oleks see graafik vast sellisel kujul ilmavalgust näinudki. Aegade teisendamine ja andmete kogumine Excelis polegi nii kerge kui see esialgu tundub.

Kommentaare ei ole: