laupäev, 18. aprill 2009

Koh Samuil

Kodustele teadmiseks. Oleme endiselt Koh Samuil. Mandrile minek jäi osade kompanjoonide haigestumise tõttu ära. Väljas on vinge müristamine, välk nagu diskosaalis ja tohutum vihmasadu. Parasjagu jäime sellise vihma kätte kus ükski riideese kuivaks ei jäänud. Vesi oli tänavatel üle jalalaba.

Peale Singapurist lahkumist on laias laastus vaid niipalju juhtunud, et:
- Saime kohalike tuttavatega kokku, kes omavahel sattusid valgetest Eestlastest nii vaimustusse, et ei suutnud omavahel hästi kokku leppida mida kõike meile näidata ja kuhu viia.
Vastuvõtt on olnud kuninglik. Minu jaoks täiesti ahhetamapanev. Niipalju on sellised asju mida nähes suu lihtsalt lahti jääb.
- Juhtumisi üks meie kohalikest sõpradest omab siinset kohaliku telejaama ning on sedasorti ettevõtja kellele kõik teised kohalikud ettevõtjad on sinatuttavad. Seetõttu õnnestus külastada kohaliku telejaama köögipoolt ja vaadata kuidas kogu telejaama "production team" saateid valmis lõikab.
From N82 - Koh Samui day 1
Kuna telejaama omanik on olnud ühtlasi ka kohalik Apple arvutite edasimüüja ning siiani tulihingeline Apple toodete fänn, siis kogu tema telejaam ja lähituttavad on Apple arvutite kasutajad. Arvutisõbrale huvitav vaatepilt kuidas ühe kontori kõik arvuti on vaid õunamärki kandvad.
- Telesaadete valmistamiseks on tahes tahtmata tarvis käia videomaterjali filmimas. Seeläbi õnnestus meil kaasa minna kohaliku uue vastselt avatava übervinge loodetavasti kohaliku eliidi kohtumispaigaks saava Nikki Beachi avamise ettevalmistustele.
From N82 - Koh Samui day 1
Vaatama kuhu panna avamispeo tarbeks kaameraid ja valgustust ning kõiksugu muud vajaliku videotehnikat. Koht ise oli minu jaoks jällegi jahmatavalt ahhetamapanev. Kohalikud ärimehed ise kahtlustavad, et tegemist ei ole muuga kui ühe kohaga kus osavalt raha puhtaks pesta, sest nii peenutseva rannakuurorti ehitamine ei ole majanduslikult küll mitte kuidagimoodi tasuv.
Rannakuurortis juuakse vett, mis on toodud Norrast (VOSS) ning seda pudelites mille on väidetavalt disaininud Calvin Klein.
- Ühel päeval organiseeriti kohalike poolt meile ringreis saarel. Väikene elevantside seljas vantsimine mäest üles ja tagasi alla.
From N82 - Koh Samui day 3
Päev osa neliveolise autoga sõitu teedel mis tavamõistes autole läbitavaks vast ei tunnistada.
From N82 - Koh Samui day 3
- Sai käidud ühel lähedalasuval saarel korallide vahel snorgeldamas ning kuna kohaliku grupijuhiga saime hästi läbi, siis ta valgetele eestlastele tahtis väga innukalt näidata kus just need kõige huvitavamad kalad elavad.
From N82 - Koh Samui day 3
Sealjuures ise ennastsalgavalt sukeldudes meile oskamatutele loodushuvilistele maskeerunud kalu näidates. No tõsiselt. Kalad maskeeruvad merepõhjas ikka nii osavalt, et ma tükk aega ei saanud aru, et seal mõni kala võiks lamada.
From N82 - Koh Samui day 3
- Mägedes lõhkes neliveolise auto rehv ning me olime sunnitud auto mägedesse ühte lähedalasuvasse külla jätma, sest tagavararatast ei olnud kaasas.
From N82 - Koh Samui day 3
Kahe auto jagu inimesi mahutati ühte autosse, et tsivilisatsiooni tagasi saada.
- Päeval korraks särgi seljast võttes ja ujuma minnes olin laisk ja ei pannud päikesekreemi. Selg põles väga valust ära. Väga hilisõhtul sai mindud tänavale ja võetud kohalikust tänavamassaažikeskusest aloe vera nahka rahustav seljakreemitamine, et mitte öelda jällegi massaž.
- Proovimise pärast sai õhtusöök võetud ühest suurest ja küllaltki määrdunud 24 tundi avatud kohalikust sööklast mis tänaval leidus. Tegemist oli ühe veidra plekist katusealusega mis oli laudu täis ja sööki tehti seal samas praktiliselt laudade vahel.
From N82 - Koh Samui - X2 hotell
Koer magas laua kõrval põrandal ja Geckod olid seina peal lambivalguses soojas. Molluskite kaalumiseks toodi lauale üks räpaseim köögikaal mida oma silmadega näinud. Siiamaani on kõht väga eeskujulikult korras olnud.
- Kohalike soov oli ja on endiselt meile näidata selliseid asju mida meite kodumaal vast ei näe. Viidi sauna, mis asub justkui suure kivi sees koopas.
From N82 - Koh Samui - X2 hotell
Suurte kivide vahele ja sisse oli uuristatud aurusaun. Jällegi midagi sellist mida varem polnud näinud.
- Massaaži oli tarvis proovida. Seda siis metsas. Ilma seinteta katusealuses. Taustamuusikana ehedad metsaloomade ja kõiksuguste ritsikate ja sitikate vali laul.
- Äärmusest äärmusesse. Otse metsast puulehtede ja kivide vahelt ultramoodsasse disain puhkekeskusesse, kus meile anti kasutada päevaks minu jaoks jällegi küllaltki uskumatu hotellituba. AppleTV oli teleka külge ühendatud ning toa juurde kuulus väikese tehiskosega bassein.
From N82 - Koh Samui - X2 hotell
Mõnejaoks ehk igapäevane, aga minu jaoks ennenägematu.
From N82 - Koh Samui - X2 hotell
- Esimest korda nende päevade jooksul jõudsime päevareisilt tagasi enne kella 9 õhtul. Otsustasime kohaliku Tai poksi võistlust vaatama minna. See oli ääreni välja müüdud ja meid enam sisse ei lastud.

Kohalikud sääsed ehk maakeeli moskiitod on mõrvarlikud. Sa ei kuule neid tulemas, sa ei tunne neid hammustamas, aga tagajärjed on kohutavad. Panevad sellise litaka, et vähe pole. Pöidaküüne suuruse kublu viskab üles ja sügeleb nii, et hulluks võib minna. Kratsida ka ei taha. Just sai kohalikust apteegist sääsehammustuseleevendajat hangitud. Eks näeb kas töötab või mitte. Käed ja jalad sügelevad muidu nii, et olla ei oska kuidagimoodi.
From N82 - Koh Samui - X2 hotell
Sellel poksivaatamisel ja apteegis käimisel saime võimsa vihmasaju kaela ning tulime tagasi koju. Seetõttu ongi natukene aega seda lugu siin kirjutada ja pilte telefonist internetti laadida.

Telefoniga klõpsitud pildid on Picasas.

Kommentaare ei ole: