neljapäev, 1. detsember 2005

Spordikaupluste eksperiment

Spordikaupluste eksperiment

Minu teada ei ole meil Eestis ühtegi arvestavat spordikaupade kauplust, kellel oleks ka oma internetipood või vähemalt tootekataloog väljas. Mina kliendina ei saa hetkel veel hästi aru, miks ma peaks linnas mööda poode ringi kappama ning käima ja küsima kas mulle sobivaid jalanõusid on neil poes müüa. Helistamine on alternatiiv. Kahjuks reaalsus on see, et paljudel kauplustel kipub puuduma ülevaade oma laoseisust ja sellest mida nad ikkagi hetkel müüa pakuvad.
Tihtilugu poodi minnes pean ma mitmeid ja mitmeid minuteid ootama kuniks müüjanna käib tagaruumis riiulite vahel vaatamas kas mulle sobivat mudelit ja suurust neil ikka laos on. Kui ma peaks kõik kauplused läbi helistama võidaks ma vaid jalavaevas, mitte küll aga kulutustes mida ma olen pidanud info hankimiseks tegema. Kuna kauplused vist arvavad, et lihtsam on lasta töötajatel riiulite vahel joosta ja sobivat numbrit otsida kui seda oma lao-müügi-kliendihaldus süsteemist vaadata ning kliendile tulemusi veebilehelt kuvada, siis proovin käesoleva eksperimendiga teada saada kui efektiivselt spordikauplused elektrooniliselt tulnud kaubapäringutele vastavad.
Praegusel juhul peaks minema käiku stsenaarium, kus mina kliendina teen päringu, konverteerin selle elektroonilisele kujule ehk e-mailiks, kauplus saab päringuga kirja kätte, saadab töötaja lattu päringut tegema, päring saab lao riiulite vahelt vastuse mis võttis aega täpselt nii kaua kui üks õnnetu tööline jooksis ja otsis karpidelt sobivaid numbreid ning seejärel konverteeritakse minu päring uuesti elektroonilisele kujule, ning tagastatakse mulle. Selle asemel, et oma tootekataloog internetti panna nii, et klient saaks ise teha päringuid sellest mida poes hetkel saadaval.
Internetipoes võtaks sama asi aega ma usun, et kuskil 5-10 sekundit.

Kauplused mis eksperimendis osalevad on Salomoni toodete müüjad, kes on maaletooja märgitud edasimüüjateks. Kaasasin kõik Salomoni edasimüüjad testi, kuna maaletoojal tihtilugu puudub ühevaade sellest, millised tooted on edasimüüjatel kaupluses sees, kui toodet ennast edasimüüjal enam olema ei peaks, kuigi ta võib teada, et edasimüüjad seda toodet temalt partii saabudes ostsid.



K: Salomoni saapad USA 14 suurusega

Tere,

Sooviksin teada kas teie kaupluse jalatsivalikust leiab firma  Salomon tooteid mis vastavad jalatsisuurusele USA 14 ja EUR 49? Eelkõige oleks huvitatud alltoodud saapamudelitest, kuid oleks hea teada kui ka mõnda muud mudelit leidub eelpool mainitud suuruses (USA 14/EUR 49). Jalanõude plaanitav kasutusala oleks Eesti sügis-talvine märg ja lörtsine linnatänav ning suvisel ajal mullase pinnasega metsad. Päris vees ei plaani käia, aga lörtsis ning natukene mudasel ja märjal metsaalusel võiks jalad kuivaks jääda.

Tooted millest olen huvitatud:
Salomon Authentic Trek 7 GTX (tootekood: 872696)
Salomon Mega Trek 6 Light GTX (tootekood: 873192)
Salomon Canyon Mid GTX (tootekood: 872953)
Salomon Extend Mid GTX (tootekood: 418018)

Lugupidamisega ja vastust ootama jäädes,

Minu Kontaktid


Testis osalevad kauplused: A&T Sport, Rademar, Tallinna Kaubamaja, ABC King, WestSport, SiljaSport, Maraton Sport, Sport-tex.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.