neljapäev, 22. detsember 2005

Veelgi tehnilisem täiuslikkus

Käisin täna oma uut ja miks mitte ka tulevast  Diaplex Xanten pealisjopet ILVES ISC poes vaatamas. Materjal on peaaegu ideaalne. Lõige on selline mis mulle meeldib ja osad räägivad, et hirmus hästi sobib. Hind 3499.-  (ainult  Diaplex membraaniga, teibitud õmbluste ning ultraheliga lõigatud  pealmine kiht). Kõlab päris hi-tech.  ;)
Kahjuks pole tegemist aga kaugeltki ideaalse pealmise kattekihiga minu jaoks. Nimelt selle raha eest jääb funktsionaalsusest puudu. Väikesed pisiasjad, mille lisamine ei tohiks maksata palju, kuid annaksid minu jaoks tohutult väärtust juurde. Rääkisin sellest ka pikalt-laialt sealse väga toreda müüjaga, kellel polnud muidugi aimugi, et sellised asjad võiksid toodetel küljes olla. Väidetavalt pole keegi neid kunagi soovinud. Ta oli muidugi väga tänulik ja lubas kõik soovid kohe üles kirjutada ning kindlasti edastada. Kahjuks küll järgmise aasta mudelites neid veel arvesse ei võeta, kuid ülejärgmine aasta võiks juba õnne olla. Peomüüja soovitas kindlasti mul oma soovid üles kirjutada ning andis kontaktidki kellega ühendust võtta, sest kliendi arvamus on neile oluline ja eks nemadki taha järjest paremaid tooteid teha. Koduleht lubab, et: „Meie töötajate kompetentse ja professionaalse tegevuse tulemusena tekibki kangatükist ja tarvikutest kliendi vajadustele vastav kõrgtehnoloogiline spordirõivas koos meeldiva müügiteenindusega.” ja täpselt seda ma olen alati ILVES ISC poes ka saanud. Asjatundliku suhtumist ning vähemalt lubaduste pinnal soovide arvesse võtmist.

Alljärgnevalt märgingi üles mõtteid sellest, kuidas saaks ILVES ISC Xanten jopet aluseks võttes valmistada toodet mis vastaks minu vajadustele.
Selleks, et teada millest jutt on, kirjeldan lühidalt tagamaid milleks antud toodet vajatakse ning millistes tingimustes kantakse.

Eesmärk: Kanda pealisriiet mis kaitseks kandjat võimalikult erinevates ilmastikuoludes väliskeskkonna mõjude eest, tagades maksimaalset mugavust ning funktsionaalsust üheskoos.
Keskkond: Linnatänav, parasvöötme mets, mäestik kuni 4000m, vihm, lumi, tugev tuul või suisa maru. Temperatuuri vahemik -20 kuni +15.
Sihtgurpp: Noored aktiivse eluviisiga inimesed kes teavad mida nad tahavad ning soovivad võimalikult head varustust oma eesmärkidele keskendumiseks ning nende saavutamiseks.

Vajan toodet mida ma saan usaldada ja mis ei jäta mind hätta ka kõige raskemates ilmastikutingimustes.
  
Esimene asi mis mind kohe Xantexi mudeli puhul häiris oli kapuuts. Minu jaoks kapuutsi idee on pakkuda kaitset, kui müts seda enam ei suuda. Antud mudeli standard varustuses kapuuts küll pakub kaitset, kuid siiski mitte piisavalt, et saavutada täieliku rahulolu.

Alljärgnevalt on välja toodud ideed, mis ma arvan, et võiksid antud toodet paremaks ja täiuslikumaks muuta.

Kapuuts
KAPUUTS-IDEE-1: Soovitatavalt lukuga eemaldatav jope küljest.
Põhjus: Kuna igapäevasel käimisel ei pruugi kapuutsi eriti vaja minna, siis võiks saada „tavalist” kapuutsi asendada funktsionaalse kapuutsiga. Antud jope mudelil on see võimalus olemas. Pole aga võimalust asendada standard kapuutsi natukene täiuslikuma ja funktsionaalsema  mudeliga.

Funktsionaalne kapuuts
FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-1: Kolmest kohast seadistatav.
Idee: Kukla tagant peaks saama kapuutsi küljepealset osa tahapoole tõmmata.
Põhjus:  Kapuutsi äär ei jääks küljepeale vaatevälja piirama. ISC tootesarja ühel suusajopel on antud lahendus kasutusel.

FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-2: Kapuutsi noka kaugust peaks olema võimalik reguleerida pealae pealt.
Põhjus: Vahel hakkab tuulega muidu nokk silmade ette vajuma.

FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-3: Noka äär võiks olla tugevama õmblusega.
Põhjus: Hoiab paremini vormi ja töötab rohkem sirmina päikese eest.

FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-4: Kapuutsil noka all peaks olema väikene sisemine äär, mille sees on kumm, et saaks kummiga kapuutsi ümber näo kokku tõmmata.
Põhjus: Tihtilugu suurema tuulega hakkab kaela-kõrva-lõua juurest nurgast tuul sisse puhuma.

FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-5: Kapuuts peaks eest olema krõpsuga kinni pandav.
Põhjus: Eest krõpsuga kapuuts võimaldab kaela juurde tekkiva avavuse sulgeda ning lõua esise kinni panna nii, et tuul ei puhu lõua alt sisse.

FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-6: Samas need kummid mis ääristavad kapuutsi eest äärt peaksid välja tulema kuni krõpsuga kinnitava osani
Põhjus: Kui väljas on külm ja tuuline ning kasutades kapuutsi eesmist osa kokkutõmmatuna, nii et mingit tuult sisse ei tule, tõmbab see sama kumm seda krõpsu osa ka natukene rohkem üles, ehk kuni ninani välja. Kasutades sinna juurde veel suusaprille on võimalik saavutada olukord kus ainult ninaots jääb nähtvale, sest ülejäänud nägu on korralikult kaetud ja kaitstud.

FUNKTSIONAALNE KAPUUTS-IDEE-7: Kapuutsil võiks olla sees mõlemal pool kõrvade juures, kõrvadest natukene allpool väikesed kummist aasad.
Põhjus: „Sisseehitatud” kõrvaklappide hoidmiseks. Jope rinna või põue taskust hakkab mul kõrvaklapi juhe jooksma läbi väikeste kummist aasade ning jõuab kapuutsi juurde välja. Samas kui ma kapuutsi peast ära võtan, võiksid kõrvaklapid jääda kapuutsi külge, et nad kuskile allapoole ei kukuks ja ma ei peaks neid kaela vahelt otsima hakkama. Ebamugav oleks kui nad päris põue kukuks.

Taskud:
Sisetaskud puuduvad antud tootel täielikult.
TASKUD-IDEE-1: Välimine rinnatasku peaks/võiks olla ühenduses sisemise suurema põuetaskuga.
Põhjus: Mobiiltelefoni/MP3 pleieri ühendamise võimalus „sisseehitatud handsfree kõrvaklappidega”.  Kuna telefoni ja pleierit on vaja aegajalt ikkagi taskust välja võtta, siis peaks seda olema võimalik teha ilma eest suurt lukku avamata. Samas peaks/võiks säilida ühendus kõrvaklappidega. Kui tegemist on jope välisküljel rinnakõrgusel oleva taskuga, siis on täiesti reaalne ja võimlik kasutada telefoni menüüdes liikumiseks või SMSi saatmiseks seda rinnakõrgusel hoides. Olen tähele pannud, et enamus inimesi käsitsebki telefoni hoides seda kuskil naba ja rinna kõrguse vahepeal. Optimaalne kõrgus, et oleks mugav ekraanilt lugeda ning näha mis nuppe vajutad. Samas aga säilib juhtmega ühendus mis läheb rinnataskust jope sisse. Võibolla peaks rinnataskut natukene allapoole tooma.
TASKUD-IDEE-2: Sisemise põuetasku juurest võiks hakata jooksma üles poole umbes 5-10cm vahedega väikesed kummist aasad. Samas need aasad peaks olema tagapool kui fliisiga ühendamise lukk. Vaja on neid väikeseid aasasid, et sealt läbi vedada handsfree või kõrvaklappide juhe, mis peaks taskust jõudma kaeluseni. Mõlema krae sisemisel küljel peaks olema samuti väike aas. Nimelt stereo handsfree klappidel on parema kõrva juhe pikem kui vasaku oma ja jope seljast võttes, peaks kõrvaklapid ilusti jope külge jääma ning klapid ei tohiks kuskile ripnema jääda. Kui nad on võimalikult kõrvade lähedale välja toodud ehk krae külge, siis on mugav välja minnes jopet selga pannes ka oma telefon/mp3e mängija ühendada handsfreega ning ei pea mingid juhtmeid hakkama tagasi põue toppima või veel hullem neid kogemata luku vahele tõmbama.  
TASKUD-IDEE-3: Võiks olla varruka otsas see nö. suusalifti passi tasku.
Põhjus: Kuna ka igapäevasele kasutamisele on tekkinud väga palju kontaktivabu pääsusüsteeme siis oleks mugav kui saaks näiteks uksekaardi varrukataskusse panna ning välja minnes pole vaja eraldi hakata kaarti taskust või kotist otsima, et seda välja võtta ning ukseni ulatada. Isiklikult pean majast välja pääsemiseks ühes suunas 2 korda antud pääsusüsteemi kasutama ja tean omast käest kui ebamugav on koguaeg kaarti taskust otsida ning seda sinna tagasi panna.

Sisemine fliis:
Antud hetkel kaasa pakutaval sisemisel fliisil puuduvad korralikud sisetaskud.
FLIIS-IDEE-1: Fliis mida jopega kaasa pakkuda, peaks olema ka disainitud sisemise fliisina kandmiseks, ehk peaks sisaldama korralike põuetaskuid.
Põhjus: Kui olen seljakoti inimene, siis saan oma asjad seljakotti ära panna. Hetkel ma seda teengi. Aga seoses üha suureneva tänavakuritegevusega, ma ei usaldaks enam näiteks rahakotti jope välimistes taskutes kanda ning sooviks seda rohkem ihu ligi. Või kui on kasutusel ja kaasas tehnikat mis on külmakartlikum, siis välimises kihis seda kandes võib see antud seadme tööd häirida. Mugavam oleks seda sisemisse põuetaskusse asetada.

FLIIS-IDEE-2: Peenikese kummipaelaga võimalus fliisi krae vastu kaela tõmmata.
Põhjus: Kasulik neile kes karvaseid salle vihkavad. Tuul ei puhu jällegi kaela vahele. Mitte et kummiga end kinni peaks pooma, aga võimalusel lihtsalt kaelust koomale tõmmata.

FLIIS-IDEE-3: Fliisil lõuaalune metallist luku kate.
Põhjus: Külm ja metall vastu kaela ei ole just kõige mugavam. Jooksu riiete puhul on eriti häiriv. Eelmise aasta jooksudressi windstopperiga mudelil puudub see luku kaitse ning igapäevasel kasutusel kipub see joostes vastu kurgusõlme käima ja see ei ole üldse mugav.

FLIIS-IDEE-4: Kaenlaalune peaks olema õhemast materialist ja õhukeste õmblustega.
Põhjus: Kuna fliis on ainult ühendatud välimise jopega vaid lukkudega ning veel mõningatest kohtadest trukkidega, siis kaenlaaluste osa on suhteliselt lahtine ja liikuv. Mingil imekombel kipuvad vahel just fliisi kaenlaaluses õmblused kuidagi puntrasse minema, eriti siis kui fliis juba keha soojusest natukene niiskeks on läinud. Kuna kaenlaalused kipuvad tahes tahtmata liikudes soojemad olema kui muud kohad, siis seda enam võiks fliis ka õhem olla.

FLIIS-IDEE-5: Fliisi käiseotsad ei tohiks olla paksust kummist. Peaksid olema sellised nagu osadel ISC windstopperiga jooksudressidel.
Põhjus: Kui kumm on liialt tugevalt ja pikalt ümber käe, siis jopet ära võttes tahavad varrukad hirmsasti tagurpidi jope sisse tulla. Kella on ka keeruline vaadata. Kui külm on, siis saab alati tõmmata jope enda varruka otsa koomale, aga fliisi käise ots võiks kergelt ümber käe käia.

Need on siis sellised väikesed pisiasjad mis esmapilgul meenusid, mis võiksid olla või peaksid olema jopel mida ma hea meelega igapäev kannaks ja millega ma esialgu rahul oleks.
Kindlast oli neid väikeseid pisiasju veelgi, mis aitaks toodet ergonoomilisemaks ning kasutajasõbralikumaks teha kui neid on parem siiski vaadelda ja üles lugeda kui toode on käepärast ning kõik head ja vead silme ees.

Hiljem aitasin Sportlandis ühel kliendil Polari südamelöögimonitori valida, sest natukene häbi hakkas ja kahju kliendist, kui kui poemüüja vastused kliendile olid ikka väga napid ja puudulikud. Ühesõnaga väga ebakompetentne poemüüja sattus seekord olema, kes südamelöögimonitoridest ei teadnud suurt midagi. Teadis vaid rääkida, et erinevatel mudelitel on funktsioonide vahe. Sulatõsi, kuid sellega ta teadmised seekord piirdusidki.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.