reede, 13. jaanuar 2006

Aserbaidžaani rahvustoidu restoran Bakuu

Bakuu_interjör
Restoran Bakuu ineterjör vaadatuna mittesuitsetajate nurgast.


Tänane lõunasöök leidis aset Aserbaidžaani rahvustoite pakkuvas restoranis Bakuu. Koht väljast tundus esialgu nooblim kui sisse astudes. Positiivne lahendus oli suitsetajate ja mittesuitsetajate eraldi söögisaalidesse paigutamiseks. Kõigepealt väisuksest sisse astudes asus mittesuitsetajate söögiruum ning kuskil taga peidus oli suitsetajate nurk. Positiivne selles suhtes, et kui ma ikka uksest sisse astun siis ma esimesena ei tahaks mitte suitsuhaisuga vastu nägu saada ja seega on targem suitsetajad kuskile taha nurka ära peita.
Esmalt lauale toodud menüü oli paras üllatus ehk parajalt omapärane mitte lihtsalt tavalised nahast kaaned. Jah, nad olid nahast, aga ehtsast loomanahast ning pealt kaetud karvase/villase lambanahaga.
Bakuu_menüü
Lambanahaga kaetud menüü


Söögiks valisin seakarbonaadi fooliumis (sütel küpsetatud seakarbonaad, paprika, sibul, tomat) ning Kana šašlõki (filee). Lisaks tuli veel valida kas võtta kõrvale kartul või riis. Loomulikult ka selle eest eraldi makstes.
Toidu kogused olid niipalju suured, et 194cm/97kg inimesele oli natukene liiast. Viimase osa päevast tööjuures täis kõhust ägiseda pole ka suurem asi lõbu.

sütel_liha
Seakarbonaad fooliumis


Minu sütel küpsetatud seakarbonaad ei olnud päris see mida ma ootasin. Või ma ootasin oma teadmatusest lihtsalt valet asja. Liha oli valge ja mitte eriti läbi küpsenud. Suhteliselt mage ka sealjuures. Lihale oli kõrvale pandud ka väikeses kausis vürtsikas kaste mis päästis natukene mitte nii maitsvat liha. Kartulid olid ka nagu täiesti tavalised ahjukartulad mis vajasid endale kastet kõrvale, et natukenegi maitsvam oleks. Nagu toidu nimi ütles, siis tegemist oli sütel grillitud lihaga mis oli otse fooliumil taldrikule asetatud. Lisaks lihale oli sibulat ning tomatit sütel soendatud.
Taustaks mängis restoranile teemakohane rahvusmuusika täpselt nii kõvasti et suhtlemist ei seganud. Teenindus oli meeldiv ja kiire. Toitude valmimiseks kulus ka vast kõige rohkem 15-20 minutit.

Vaade tänavalt


Viide: Restoran Bakuu koduleht

1 kommentaar:

Kristjan Otsmann ütles ...

Peaks minema ka seda väisama.

Siiani sai väga hääd aseri toitu Šeš-Bešist. Sealne sisekujundus on küll kehvakene.

Minu tõeline kaukaasia lemmik on Pirošmani - paremat šašlõkki ja tšakapulit ma vist polegi saanud kui seal.