teisipäev, 2. mai 2006

77. Suurjooks ümber Viljandi järve


Koht üldarvestuses:1132
Rinnanumber:1065
Nimi: Oliver Ojamaa
Maakond: Harju
Aeg: 1:05:55.6
Vanuseklass: M21
Koht vanuseklassis: 458

Üldiselt läks hästi. Alguses plaanisin 12km 3 minutit kiiremini läbida. Poole maa peal ajasin kilomeetritähised sassi ja võtsin tempot natukene maha. Algaja jooksma rumalus, aga minus tekitas segadust see, kui raja alguses märgiti mitu km on läbitud ning hiljem hakati märkima mitu km on lõpuni jäänud. Poole raja peal siis oligi järsku 7km silt, mis tähendas, et 7km on lõpuni. Mina naiivitar arvasin, et 7 on juba läbitud ning kella vaadates tundus aeg päris kiire olevat 7km kohta, seega võtsin targu hoogu vähemaks, et mitte liialt enne lõppu ära kooleda. Kui mingi aja pärast tuli jällegi 6km silt ette, siis sain oma eksimusest aru, kuid ei hakanud enam väga punnitama ning läksin mõnusama äraolemise teed, ehk jooksin sellise tempoga, et lihtsalt mõnus oleks. Poole maa pealt sain endale ühe siresäärse jänese ette, kelle samm tundus nii kerge, et suisa enda jooks tundus kergemini minevat. Selle suve üheks eesmärgiks olekski seda "mõnusa jooksu tsooni" natukene kiiremaks viia kilomeetri kohta. Ehk kui praegu on veel 5:30 selline mõnus jooks, siis sügiseks võiks seda 15-30 sekundit kiiremaks saada. Eks näeb kuidas läheb. Üle oma varju eriti ei hüppa.

Peale jooksu läbisime ka sujuvalt 52km Mulgi rattamaratoni rada, ehk hommikul 10st õhtu 19ni oli päev täis aktiivset liigutamist. Rattasõit mägisel metsamaastikul peale tunni ajast jooksu oli omamoodi tore. Kohati oli 9km/h täiesti optimaalne edasiliikumise kiirus. Pehme pinnas ja juurikaid täis mäed käisid minu jalgrattale küll kohati üle jõu. Vähemalt kolm korda pidin teda abitut käekõrval mäest üles talitama. Rada iseenesest on mulle vägagi meeltmööda. Maastik on ilus, kruusa on suhteliselt vähe, tehnilisi nikerdamise kohti ka piisavalt. Möödasõiduvõimalusi aga tundus minu silmale natukene vähe olevat. Või kui on, siis on need parajale nipitamised ja nikerdamised, kuna metsavahel suure mustriga traktori rööpast välja keeramine pole minu jaoks eriti kerge ettevõtmine.

Õhtul päris väsinuna arvuti lahti lüües leidsin, et Leivo oli samal ajal teinud lisaks laupäevasele X-Dreamile pühapäeval 110km jalgratast ning sinna veel 12km jooksu lisaks. Väga karm.

Kommentaare ei ole: