esmaspäev, 31. juuli 2006

Nokia N93 lühiülevaade


Seekord siis videokaamera millega saab ka muuhulgas helistada. Telefoni sain, siis SIM kaarti polnud tükk aega vaja sisse panna. Internet tuli üle Wifi, kontaktid ja kalender üle USB, kuigi saaks ka Infrapuna või Bluetoothiga. Sisult on jällegi uued Nokiad kõik täpselt samad. Symbian S60 3rd gen. series. Ei midagi uut. N93'e puhul on aga väljanägemine hoopis midagi teisest ooperist kui me seni oleme harjunud nägema. Oleks nagu klapiga, kuid samas see klapp väändub igatepidi nagu ise heaks arvab. Klapp ei ole kinnitatud kahe hingega nagu tavaliselt vaid ühest nurgast liigend hingega mida annab igatepidi keerutada.
Nokia N93
Vastavalt klapi asendile muutuvab ka telefoni funktsionaalsus ning ekraanipilti keeratakse alati nii, et kiri ikka õigetpidi loetav oleks.
Reklaamitakse seda aparaati kui DVD kvaliteeti võimaldavad videokaamerat. See on siiski reklaam. Pilt on filmides tõesti kordades parem kui teistel siiamaani nähtud mobiilidel, kuna kasutusel on suisa optilise zoomiga Carl Zeiss Vario-Tessar objektiiv, millele käib ette peegelkaamera objektiividelt tuntud must plastikust kork.
Fotot lubatakse teha suisa 3.2Mpix resolutsiooniga mis polegi niivõrd uudne, kuid tänu suurepärasele video salvestamise võimalusele ei hakanudki enam lähemalt fotokaamera vastu huvi tundma. Tegin proovipildi ja tulemus oli üllaltavalt hea, nagu uuematele N seeria telefonidele kohane.
Üks minut videot "TV kvaliteediga" 640x480 resolutsioonis, 30 kaadrit sekundis võtab mälukaardil *.mp4 formaadisl igi 19Mb ruumi. Telefoniga karbus tuleb kaasa 128Mb mini-SD mälukaart. Võimalus on ka filmimise ajal kasutada pildistabilisaatorit, mis justkui väga hästi ei töödanud, kuna käte tudinat oli hiljem siiski häirivalt palju tunda.
Mainimist vääriks ka võibolla stereomikrofoni olemasolu, mis peaks veelgi filmilõikudele effekti juurde andma ning kuna komplektis on kaasas ka juhtmed, et telefoni telekaga ühendada siis võib päris tore olla hiljem videolõike vaadata suurelt ekraanilt koos stereo heliga.
Proovisin ka telefoni ekraanilt Videocaste ja filme vaadata RealPlayeriga. Suur ekraan ja kõrge resolutsioon loovad sellest juba täiesti arvestatava mobiilse filmielamuse. Ka RSS newsfeedid tulid üle Wifi ülikiirelt kohale kuna aparaat toetab 802.11b/g 54Mbit traadita andmesideühendust.

Kasutusmugavus telefonina pole aga kahjuks see mida ma mobiilTELEFONILT ootaks. Tegemist on siiki edeva hübriidiga mis võimaldab kõike mida vähegi tänapäevaselt kaasaskantavalt kõneseadmetlt oodata oskaks. Office, Adobe reader, triipkoodi lugeja ja mida kõike veel aplikatsioonide poole pealt. Vaid mobiiltelefonina oleks teda liialt vähe nimetada ja seega ma ei klassifitseerikski teda enam kui telefoni vaid pigem kaasaskantavat suhtluskombaini. Videod, pildid, muusika, blog, uudised, e-maili ja kõned - kõik on korraga ühes taskus.

Filmimise ajal on teda küll suhteliselt mugav käes hoida, kuid siiski vajaks ka teise käega natuke toetamist, kuna mina vähemalt ei suutnud kätt nii paigal hoida, et pilt ei väriseks ka siis kui pildistabilisaator on sisse lülitatud.
Kui ma läheks võõrasse linna turistina reisile, siis oleks see täpselt see aparaat mille ma tasku pistaks. Peegelkaamerat niikuinii kaasa ei võtaks vaid kerge seebikas oleks valik ja videokaamerad on ka eraldi suured ja kallid. See väikene aparaat suudab juba päris tublilt kõike neid kolme (sh. 3G (WiFi) mobiiltelefon) asendada. Seda enam, kui kogu salvestatav meedia jääb hiljem väljundina digitaalsele kujule niikuinii.
Seetõttu on ka juba Flickri pildibaasi ja otse telefonist blogimise aplikatsioonid sisse laetud, et muretult ja mugavalt oma sõpradega emotsioone jagada.

Viide: Nokia N93
Viide: Väga põhjalik Nokia N93 GSM/UMTS-smartphone Review

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

[B]NZBsRus.com[/B]
Lose Laggin Downloads With NZB Files You Can Easily Find Movies, PC Games, MP3 Albums, Software and Download Them @ Rapid Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB Search[/B][/URL]