neljapäev, 3. august 2006

Andmed lukus


Ja seda sõna otseses mõttes. Suisa koodlukuga on USB mälupulk lukus, et teda ei saaks USB pessa pista. Sama luku küljes on ka terastross millega on võimalik mälupulka millegi kindla külge kinnitada, et seda ei saaks niisama tasku panna ja ära kõndida. Kuid kui siiski on mõnel volitamata isikul õnnestunud lisaks trossiga lukust ka kolmekohaline koodlukk lahti murda, siis sellega andmete kaitse veel ei piirdu. Lisaks on ka andmed mälupulgal krüpteeritud ning nende lahtisaamiseks on veel omakorda tarvis koodi teada.
Ma ei teagi kas seda võiks nimetada maailma kõige turvalisemaks USB mälupulgaks, aga pole vähemalt veel kuulnud, et mõnel mälupulgal oleks veelgi enam kaitsemehanisme rakendatud.

The 007 USB Flash Drive is a small dust- and waterproof USB stick with multiple data security functions: the housing of the memory unit is made of stainless steel, equipped with a combination lock protecting the lid from unwanted removal, and the entire stick from loss by using an anti-theft cable made of steel.


Viide: 007 USB Flash Drive via YankoDesign

Kommentaare ei ole: