laupäev, 7. oktoober 2006

Isikustatud nimekaardid

Kunagi mingi aeg tagasi mainiti Skype eestikeelses blogis, et MTV Eestil on suhtkoht lahedad visiitkaardid kus lisaks inimese kontaktidele on kaardi pöördel kirjas ka inimese huvid. Kuigagi on ju vaja vestlust alustada ja sellised väikesed vihjed on teinekord igati abiks.

Täna andis Siim teada, et tellis ka endale nimekaardid mis on natukene rohkem personaalsemad kui need mis tööandja pakub.
Tavaliselt ettevõtte nimekaardid näevad välja suhteliselt ühesugused ja tagasihoidlikult korporatiivsed. Vaid vähesed erinevad teistest, siis selline sait nagu www.moo.com pakub koostöös flickr'i pildibaasiga võimalust tellida täitsa oma isiklikud nimekaardid ja päris kindlasti sellised nagu ei kellegil teisel. Nimelt on sul võimalus valida enda pildibaasist täpselt sellised pildid nagu sa ise soovid ja kasvõi iga visiitkaart erineva pildiga trükkida.

Igakord ma ei tahakski "töö visiitkaarti" jagada, kuna prooviks ikkagi natukene töö ja eraasjad lahus hoida. Kasvõi e-maili majanduse. Töö kirjad tulgu ikka töö aadressile ja kõik muu mujale.

Eile oli just päris tore juhus koolis, kus oli vaja õppeaine kodutöö projekti raames grupid moodustada ja kuna keegi kedagi ei tundnud, siis esimene asi oli kohe kõigiga nimekaarte vahetada, et aimu saada kellega tegu ja kuidas hiljem kontakti saada.
Selles situatsioonis oleks ma eelistanud ajalgada isikliku nimekaarti, mitte tööandja logo ja ametinimetusega, kuna see ei ole selles kontekstis üldse oluline.

Patriotismist ma kipun võimalusel alati kodumaist toodangut ja loomingut toetama. Nagi.ee on veel endiselt minu jaoks "eesti flickr" ehk maakeelne pildibaas kuhu eelkõige eestlased saavad oma pilte üldse laadida, teistele näidata ning ka väga mugavalt lasta pilte välja printida. Siit ka tekkis kohe idee, et miks mitte võimaldada nagi kasutajatel lisaks fotode väljatrükile ka visiitkaarte trükkida. Samamoodi kasutaja valib oma piltide seast meeldivad välja, valib teksti mida visiitkaardile kirjutada ning koostöös nagi.ee ja mõne visiitkaarte trükkiva ettevõttega saadetakse visiitkaardid trükki. Ideaalis tunduks väga lihtne, mõnus ja mugav teenus mida isegi vahetevahel kasutaks.

Viide: Moo.comi vahvad nimekaardid via [Siim Teller]
Viide: Flickr MiniCards - moo.com

Kommentaare ei ole: