kolmapäev, 31. jaanuar 2007

Fring - SkypeOut mobiilis ja töötab!


Tänase hommiku üks elevamaid uudiseid oli kindlasti see, et kõige tavalisema 3G Nokia S60v3 Symbiani mobiiltelefoniga sain esimese SkypeOut kõne tehtud mis tuli ka ilusasti Elioni lauatelefonile kohale ning kõnekvaltieedi kohta ei oska ka nagu midagi paha öelda. Ainult, et kui samas toas rääkida, siis sõnade viivitus oli ligi sekund või natukene vähem.
Linnuke jälle kirjas, et ka mobiiltelefoniga ehk õnnestub natukene odavamalt rahvusvahelisi kõnesid võtta.

Hommikul sain SMS'i, et Jamaical pidi täna pilves ilm olema. Parema meelega oleks sellest kõne vahendusel teada saanud, aga SMS on lühiuudiste jaoks teiselepoole mandrit veel siiski kordades odavam.
Skypega Jamaica tavatelefonile helistamine maksab 1.835 krooni koos käibemaksuga.
Võrdluseks Elioni lauatelefonilt Jamaicale helistamine kõigest 19,95 krooni.

Viide: Fring - it's fringing free!
Viide: Fring available for S60 3rd Edition

Tegin ka väikesed andmemahu testid. 1 minuti SkypeOut kõnet võtab kokku 100kb andmesidemahtu. 50kb vastuvõetud infot ning 50kb saadetud infot. See on koos Skype kontole sisselogimisega ning kohe peale 1 minutilist testkõne tegemist.
Eks igaüks arvutab ise kui palju ta peab 3G võrgus andmeside mahu eest juurde maksma lisaks SkypeOut tariifile. Samuti kui keegi juhtub sulle 3G võrgus Skype konto peale helistama ning te justkui räägiksite tasuta, siis Fring kliendi kasutaja maksab siski ka mobiilsideoperaatorile 100kb andmesidemahu eest minutis.

Kommentaare ei ole: