neljapäev, 8. veebruar 2007

Leidsin huvitavat lugemist

Kui ma varem veel jakasin siia vahelduva eduga mõningatest tehnoloogia alastest imevidinatest või lahedatest rakendustest mõne sõnaga märku anda, siis tundub, et see kirjutamise sagedus on minu jaoks pöördvõrdeline kõige uue ja huvitavaga "mänguasjamaailmas". Koguaeg on uut ja huvitavat juttu nii palju peale tulemas, et kõigest huvitavast niikuinii ei jõuaks maakeeles kirjutada ning ausaltöeldes ei ole seda aega ega motivatsiooni eriti, et missioonitundest mõni mänguasi maakeelde ümber panna ning mõnikümmend minutit aega võtta, et sellest siia blogi kirjutada.

Selleks, et huvitavaid uudiseid mitte märkimata jätta, lisasin siia blogi paremale äärede lisaks del.icio.us bookmarkidele ka Google Readeri Shared item'site väikese nimekirja lugudest mis uudiseid lugedes on eriti huvitavad mingil hetkel tundunud.

Kuna ma ise leian igapäevaselt päris palju huvitavat lugemist samuti läbi sotsiaalsete võrgustike, kus kasutajad teevad tohutust uudistetulvast juba väikese eelvaliku ära ning minul jääb üle vaid lugeda neid lugusid mis on enim huvipakkuvamad tundunud antud hetkel. Küll aga jäävad sel juhul märkamata võibolla mõned spetsiifilist teematikat kajastavad uudislood, kuid omades ka mõningat hulka näiteks Symbiani entusiaste oma RSS uudistelugejas, võib kindel olla, et nemad leiavad ikka väga kiirelt üldjuhul mind huvitavad teemad üles ning mul on jällegi hea ja mugav kõige värskemaid teemakohaseid uudiseid lugeda juba nende Shared bookmarkidest.

Kui sind peaks mingil põhjusel huvitavama samad teemad ja mänguasjad mis mind, siis võid sa tulevikus siit paremaltpoolt Google Readeri shared itemsite alt või del.icio.us bookmarkide alt leida viiteid minu jaoks huvitavale lugemisele. Ma lihtsalt ei jõua neid huvitavaid asju siia ümber kirjutada.

Täna näiteks teatas Nokia, et ta laseb Nokia N95'es oleva kaardi ja navigatsioonitarkvara vabalt allalaaditavaks kõigile Nokia telefonidele ning sama tarkvara saab tulevikus olema ka kõigi N-seeria nokiata baasvarustuses Nokia Maps nime all. Väikene nipp asja juures on aga see, et kaardid ja aplikatsioon on tasuta kuid maksma pead vaid juhul kui sa soovid, et telefon toimiks ka kui navigatsiooniseade, ehk suudaks sind häälkäsklustega võõras linnas juhatada.
Positiivne on aga see, et litsentsi on võimalik osa ka näiteks ühe nädala kaupa, juhuks kui sa lähed reisile vaid nädalaks ning vajad väikest abimeest, et võõras linnas mitte ära eksida. Kodulinnas oskad ju vast niisamagi liikuda ning selleks pole vaja litsentsitasu maksta. Kaardid on eellaetavad telefoni ning seega ei ole ka vajadust roaming võrgus kallist andmesidet kasutada, et kohalike kaarte laadida.
Olemas on ka PC aplikatsioon mis võimaldab baaskaardid vastavalt soovile alla laadida ning telefoni paigaldada ilma GPRS andmeside eest maksmata.

Eesti kaart on küll vaid hetkel 0.1Mb suur, kuid ma loodan, et vast see täieneb lähiajal. Kaardid tulid vist TeleAtlaselt, kes peaks päris usinalt kaartide uuendamisega tegelema.

Kommentaare ei ole: