kolmapäev, 21. veebruar 2007

SkypeFind uues Skype 3.1 betas


Selleks, et panna inimesi helistama, tuleb neile kõigepealt anda numbreid kuhu helistada. Just seda ongi tehtud uues Skype 3.1 Beta versioonis kus vast ühe esimese suurema ja silmapaistva uuendusena on võimalus kiirelt ja mugavalt otsida sind huvitavaid ettevõtteid lähiümbruses. Täpselt see mida mul ikka aegajalt vaja läheb. Kasutajad ise lisavad nende oma lemmik poode, kohvikuid, restorane või muid meelepäraseid asutusi nimekirja, saavad neile märksõnu lisada, kommenteerida ja hinnanguid anda.
We call it “Local businesses you like”, and that’s what it is - a collection of businesses, with reviews and comments, built by everyone using Skype.

Kui mul ikka suurem osa sõpru ühte ja sama näiteks spordivarustuse kauplust väga kõrgelt hindavad ja sooja sõnaga kommenteerivad, siis on küllaltki suur tõenäosus, et ma helistan esimesena just sinna kauplusesse ning uurin endale huvipakkuva toote kohta.

Teinekord võib aga juhtuda, et ei oska hästi oma otsingut vormistada ning tahaks lihtsalt vabas vormis küsida kas keegi teab Mis või Kus asub tallinnas kõike parem murdmaasuusa varustust pakkuv sporditarvete pood? Lisaks märksõnadega otsingule või sa küsimuse esitada ka kõigile oma sõpradele, kusjuures esitatud küsimus ilmub sinu Skype nime järel olevasse "moodmessage" kasti ja kõik sinu sõbralisti sõbrad näevad seda küsimust ja ehk saavad sind ka selles aidata.

Miks mitte kui mõni su sõpradest on just käinud poes suuski ostmas ning tal on sellega hea kogemus, saab ta sellest sulle teada anda ning kui sa ka endale oled suusad leidnud, siis miks mitte ka koos suusatama minna, sest selle uue vabas vormis küsimisega on see lahe nipp, et kui su sõber vajutab sinu "moodmessage" küsimuse peale siis lisatakse ta kohe ka teemakohasesse jututuppa kus kõik proovivad kõige paremal moel välja selgitada kust oleks kõige parem antud hetkel suuski hankida ning miks mitte ka kohe sellest rääkida kuhu koos suusatama minna.

Kuna see võimalus on veel päris värske ja uus, siis lootust on, et sinna lisandub veel mõningaid lisavõimalusi. Baaskaartide olemasolul miks mitte näiteks ettevõtte asukohta näidata kaardil vms.

Mugav on see uus võimalus kindlasti. Hetkel ma aga ei leidnud sealt võimalust helistada Skypest otse teisele Skype kontaktile, juhul kui näiteks hotelli vastuvõtulauas on lisaks tavatelefoninumbrile Skype konto niikuinii olemas. Ja tänapäeval on neid juba päris paljudes kohtades vist. Ma saan aru, et raha peab ka teenima, aga see võimalus võiks vähemalt olemas olla lisaks tavatelefonile helistamisele.

Lisaks sellele lahedale otsinguvõimaluse anti lõpuks ometi natukene MSN'i funktsionaalsust chättidele juurde, ehk nüüd on võimalik ka seda näha kui su sõber sulle parasjagu tähti ritta trükib või neid sealt tagurpidi jälle ära kustutab. Ma ei ole küll ise suurem asi selle jälgija, sest trükkides ma edastan siiski teateid mis ei vaja nii kiiret vastamist, et ma peaksin helistama või siis pingsalt jälgima jääma kas mulle nüüd keegi kirjutab kohe vastu või teine pool mõtles enne 3 sekundit.

See "Typing indicators" funktsionaalsus on võimalik vaid nende vahel kes mõlemad kasutavad Skype 3.1 Beta kõige uuemat versiooni.

Viide: Lae omale uus Skype 3.1 Beta kui sa soovid kui uuemaid ja edevamaid vigureid kasutada.
Viide: Skype 3.1 Beta for Windows – SkypeFind and typing indicators

Huvitav oli see, et Skype 3.1 beta koos uue SkypeFind funktsionaalsusega tuli justkui alles täna välja, aga vähemalt tallinna kohta oli ikka terve paras hunnik kõiksugu ärisid juba kirja pandud. Ma ei saanud ka ennast tagasi hoida ega oma lemmikuid lisamata jätta.

Kommentaare ei ole: