esmaspäev, 27. august 2007

35.jooks ümber Ülemiste järve

Jooks oli hea nagu alati. Ilm oli hommikul selline, et pane või pikk dress selga kuid enne starti tundusid isegi pikad varrukad üleliigsetena. Rahvast oli palju. Ületati rohkem kui kolmandikuga eelmise aasta osavõtjate arv.

Seoses tervisespordi kasvavale tõusutrendile valitses parkimiskorralduses kerge segadus. Kui eelmine aasta mahtus veel nibin-nabin veepuhastusjaama juurde parkima, siis selle aastane päris märgatav positiivne osavõtjate juurdevool sai ületamatuks neile kes pidid vastutama üldise autodevoolu sujuva korraldamise eest territooriumil. Läksin varakult tund varem kohale ja päris tükk nuputamist oli korralajatel, et autot kuhugi parkima paigutada.



Rada oli täpselt sama mis alati. Selle koha pealt nagu polegi väga midagi rääkida. Vaid kilomeetritähised tundusid kohati natukene paigast ära olevat. Korra tulid kilomeetri ajad napilt alla 4 minuti ning järgmiseks juba alla 6 minuti. Eks keskmine sinna 5 kanti kuskil tuli. 10km peal vaatasin, et aega oli kulunud stardist alates 51 minutit.



Kuna peale 11km läbimist  läksid viimased 3km metsarajal mäest üles ja alla, siis kaasvõistlejatel tundus ramm olevat rohkem raugenud ning päris mitmest sai mööda astutud kes minust sama osavalt olid möödunud juba raja alguse osas.

Lõpuaeg oli tundi ja kaksteist minutit mis on tubli kolm minutit kiirem kui eelmisel aastal sama raja läbimise tulemus.


Stardinumber: 444
Nimi: OLIVER OJAMAA
Sünniaasta: 1983
Aeg: 01:12:32
Koht: 416
Vanuseklass: M21
Koht vanuseklassis: 170
Kontrollaeg peale starti: 12:00:55

Konkurents on tugevamaks läinud. Eelmine aasta olin 3 minutit halvema ajaga lõpuprotokollis 48 kohta eespool. Seekordse ajaga oleks eelmine aasta suisa 320. kohale tulnud.

Kes tublisti pingutasid, need võisid pärast koju viia suure koti kodumaist pesupulbrit, medali ning Tallinna Vee logo ja kirjadega spordijoogi pudeli. Selleks, et pealtvaatajatel igav ei oleks, samal ajal kui jooksuhuvilised jooksevad,  korraldati samal ajal ekskursioone veepuhastusjaamas. Mõtlesin isegi minna, aga ma rumal ei võtnud kuivi riideid kaasa ning tuul oli peale finišheerimist väljas juba päris jahe.

Viide: 35. ümber Ülemiste järve jooksu lõpuprotokoll
Viide: Stamina (Mayeri) järvejooksud



View Larger Map

Kommentaare ei ole: