pühapäev, 7. oktoober 2007

68. Rabajooks

image
Foto: Rabajooksu kodulehelt

SWECO Projekt AS ja Nõmme Linnaosa Valitsuse korraldusel toimus pühapäeval, 07. oktoobril 2007 a, sügisene 68. RABAJOOKS.

Jooksu avasid Nõmme Linnaosa Valitsuse vanem Rainer Vakra ja Rabajooksu korraldustoimkonna juht Arno Aadma.

Rabaringi pikkus oli 6,3 km.

Jooksust võttis osa 1284 rahvaspordisõpra, kes kõik said ka stsenograaf Leen Võrno poolt kujundatud omanäolise vimpli.

Nii oligi. Käidud, tehtud nähtud. Kuna ma olen sellest jooksust vist juba vähemalt kolm korda osa võtnud, siis peale ajavõtu kiipide kasutuselevõtu millegi eriti ei üllatanud. Õnneks ilm oli hea ja polnudki jälle miskit muud kui vaid jooksu nautida.
Natukene läksin "mütsiga lööma". Kuna hommikul oli väljas suhteliselt jahe siis läksin rajale päris pikas dressis ja paksu fliisiga. Eesmärgiga lihtsalt ilusat päeva ja üritust nautida.

Reaalsus oli pigem see, et nii kui stardipauk kõlas hakkasin vaikselt minema ning oma stardigrupist (kell 11:10) sain kohe etteotsa kolme seltsimehega. Üllatas mind esimene kilomeetritähis. Mitte, et ta liialt ruttu oleks tulnud vaid pigem aeg mis selle läbimiseks kulus. Minust vast poole vanemad kaasjooksjad olid päris head tempot teinud, nii et esimese kilomeetri aeg oli suisa 4:15 mida on 6,3km raja puhul isegi minu jaoks natukene palju. Maha ka ei tahtnud jääda. Teine km tuli 4:25 ja kolmas 4:35. Tavaliselt kui 5min/km joosta siis on juba päris kiire minek. Seekord sai alustatud üle ootuste kiirelt. Eks siis poole maa pealt hakkas tegelik treenitus välja tulema ning järjest kukkus kiirus 5min/km, 5,15 jne.

Kui üle poole maa oli läbitud siis üks õnnetu jooksja oli end pildituks jooksnud ning terve brigaad kaassportlasi teda abistamas ja "elustamas".
Mul käis kohe peast läbi mõttekäik mida sellises olukorras tegema peaks. Õnneks oli kannatanu ilusasti küllili keeratud, käsi esmaabi raamatu õpetuste kohaselt peal alla paigutatud ning abistajad proovisid maaslamajaga pidevalt kontakti saada. See oleks ka kõik see olnud mida ise oleksin osanud esimese hetkega ette võtta.
Hiljem finišisse jõudes oli näha kuidas kiirabiauto hakkas jooksjatele vastassuunas mööda jooksurada kannatanule järgi sõitma.

Nimi: Oliver Ojamaa
Aeg: 00:31:48
Koht üldarvestuses: 399
Koht meeste arvestuses: 331

Esimese aeg: 00:19:22

Samast üritusest kirjutab Marek Tihhonov - 68. Rabajooks - segased tunded
Samast üritusest kirjutab Kaja Pino - Pääsküla Rabajooks, dramaatilise varjundiga

Kommentaare ei ole: