pühapäev, 11. mai 2008

8. Mulgi rattamaraton

Ajaloo jäädvustus blogi, et sai seekordki sest üritusest osa võetud. Esimesed 2 minutit läks päris hästi, siis tuli väsimus peale.
Siniallikul oli "kõik puhuvad" aktsioon, ehk ühe küllaltki järsu orgu laskumise lõpus oli palk risti üle tee ning suure kuusepuu pealt oli vaid 2-3 inimese laiune auk okstest sisse laasitud. Tingis see aga olukorra kus mega hunnik rattureid oli üksteise järel kannatlikult ja natukene vähem kannatlikult üksteise järel järjekorras, et kõik riburadapidi sest langenud puust üle mahuksid.

Rada oli kiire ja ega vahepeal suurt midagi erakordselt erilist vist väga juhtunudki. Endal oli kruusal sõites hirm nahavahel, sest teed oli kuivad, tolmavad ning lahtise kruusaga kaetud. Esimene ratas suisa "ujus" all, sest kiirused grupis sõites olid jalgrattasadulas küllaltki soliidsed. Ei kvalifitseeriks seda nutu-ja-halana kuid rahval jalga on. Kruusal ja sirge maa peal vajutatakse nagu pöörased. Järel püsimiseks on tükk tegemist. Samas metsavahel ja tehniliste kohtade peal võetakse hoog kuidagi liialt maha ning proovitakse raskemad kohad väga ettevaatlikult läbida. Eks ega liigne riskivõtmine esisajast tagapool vast polegi teab mis nutikas ettevõtmine.

Hästi palju abi oli ühest vaprast tandemist. Tandemist sellesmõttes, et üht küllaltki nobedat naisterahvast oli vedama pandud tiimikaaslasest meesterahvas. Nägin neid alguses koos sõitmas mõnikümment kilomeetrit peale starti ning uuesti kohtasin neid 15km enne lõppu. Kuna naistel on eraldi arvestus, siis pole imestada kui tiimisise kokkuleppena on mõni tubli meesterahvas pandud rajale kaaslast aitama. 
Taaskohtudes haakisin ennastki neile sappa ning kruusa peal läksime nagu rongiga järjest üksikutest üritajatest mööda. Kordamööda vedasime ning kui olime tagantpoolt veel ühe terava jala kampa saanud siis lasime vilet ja lisasime auru. Kahjuks too vapper tandem jäi meie uuest rongist mingi aja pärast maha,  kuid kohtasin neid hiljem finishikoridoris ja tänasin abi eest rajal. 

Väga tore sõit oli. Endiselt millegipärast meeldib Mulgi maraton mulle enim. Seal on kõiki rattamaratoni elemente ja kruusa on täpselt niipalju, et viia sind ühest raskest katsumuste etapist järgmiseni. Metsast välja, natukene kruusa ja kohe järgmisesse huvitavate elementidega metsa jälle sisse.

Kommentaare ei ole: