esmaspäev, 30. juuni 2008

SonyEricsson C702 pildid telefonist ja Ubuntu linux

Tallinna tänavatele on tekkinud uued uue Sony Ericsson C702 (Ma armastan tegevust) mobiiltelefoni reklaamid.Võtsin ta täna siis tegutsemiseks kaasa ja käisin kajakiga merel sõitmas. See on eraldi lugu.





Nüüd koju jõudes tahtsin pildid ilusasti mobiiltelefonist arvutisse saada, kuid põrkasin ühe veidra vimka otsa. Millele ka kiirelt lahenduse leidsin. Ehk on sellest lahendusest mõnele teisele vastsele SonyEricsson C702 omanikule abi.


Ühendades Sony Ericsson C702 mobiiltelefoni USB data-kaabliga Ubuntu linux operatsioonisüsteemiga sülearvuti külge, leidis arvuti hetkega ühendatud telefoni üles ja pakkus võimalust piltide arvutisse laadimiseks.



Kuid nii kui automaatselt käivitati piltide arvutisse laadimiseks F-spot Photo Manager nimeline programm, sain kohe ekraanile tüütu veateate:

"Error connecting to camera. Recieved error "Could not lock the device" while connecting to camera"



















Lahendus mis ma tegin oli see, et võtsin Gnome ülevalt menüüst Places -> Computer ning tegin parempoolse hiireklõpsuga kaamerale "Unmount"

Seejärel läksin tagasi "F-spot photo manager" nimelisse programmi ning võtsin ülevalt menüüst "Photo" -> "Import" ning avanenud akna üleval ääres on koht kust saab valida "Import source" ja sealt võtsin "USB  PTP Class camera" ning voila! Seejärel automaagiliselt kuvati kõik telefonis olevat pildid imekiirelt ekraanile ning sealt edasi juba arvuti kõvakettale soovitud kausta.


Ma ei oska seda selgitada miks "unmount" järsku telefoni arvutile nähtavaks tegi, kuid hetkel vähemalt see lahendus tundub toimivat piltide arvutisse saamiseks. 
Muidugi eks igast teisi variante on veel ka kuidas pilte telefonist linuxiga arvutisse saada, kuid tore ikka kui vabavaraline linux saab juba peaaegu uue telefoniga suheldud ja peaaegu ilma meeletult foorumeid lugemata pildid telefonist arvutisse.  




Ma ei taha midagi halvasti öelda, aga ühendasin just samamoodi selle sama Sony Ericsson C702 Windows XP Professional SP3 operatsioonisüsteemiga varustatud arvuti külge ning meie edasine koostöö esialgu siinkohal katkes. Toimunud vestlust iseloomustaks vast kõige paremini alljärgnev dialoog.

Eks ma muidugi saan ta tööle, aga eks seda jebimist ja PC Suite installimist tuleb omajagu ette võtta.

Kommentaare ei ole: