laupäev, 30. august 2008

Nokia ovi sync

Nokia liigub igati meelepärases suunas. Just proovisin nende uut ovi sync teenust üle õhu. See peaaegu, et toimiski.
image

Sisuliselt tähendab see seda, et nüüd on võimalik praktiliselt ilma arvuti abita kõik oma Nokia telefoni kontaktid, kalender, märkmed jne sünkroniseerida Nokia ovi serverisse ja seejärel neid otse internetis manageerida.

image

Ovi portaalis on sul oma konto kus on võimalik majandada oma kontakte. Muuta, lisada, kustutada jne. Vägagi mugav.

image

Samamoodi on sul seal kalender. Jällegi lisa, kustuta, muuda oma kalendrikirjeid. Kirjutada To-Do tegevusnimekirja uusi tegevisu või märgi olemasolevaid tehtuks. Kirjuta omale internetist märkemeid ja meeldetuletusi mis sünkroniseeritakse sulle telefoni.

image Kuna tegemist on veel päris uue Nokia poolse võimalusega oma telefonide kasutajatele, siis hetkel ei osanud seda teha, et pidevalt mingi aja tagant mu telefoni sinna ovi keskkonda sünkroniseeritaks. Praegu tuleb sünkroniseerimist käsitsi telefonist algatada.

 

 

 

image Ovi sync teenusest on omajagu palju abi neile kes tihtilugu telefone vahetavad või hullemal juhul lausa kaotavad. Ovi teenusest on võimalik õnnetuse korral taastada kõik oma endised kontaktid, kalender jne jne. Väga hea koht kuhu Nokia telefonide omanikud saavad oma telefoni sisust varukoopiaid luua, nii et neid hiljem oleks võimalik hõlbsalt üle interneti tagasi telefoni laadida.

image Natukene tuleb veel teenusele aega anda väikesteks vigade parandusteks. Hetkel veel ei tahaks oma telefoni varukoopiat pimesi Nokia serveri hoolde jätta. Märkasin, et kontaktide sünkroniseerimisel ei ole telefonist päris kõikide kontaktiväljade andmeid kontaktidega kaasa korrektselt kaasa võetud. Eks sellised pisiasjad saavad  ehk lähiajal parandatud.

Praegugi näeb nende portaali kasutajaliides mõnusalt moodne välja. Säilitades funktsionaalsuse, kasutusmugavuse ja lihtsuse, siis ma ei näe põhjust miks ma ei peaks edaspidi selle teenuse andunud kasutaja olema.
image

Kusjuures teenuse kasutamine on niivõrd lihtsaks tehtud, et praktiliselt telefoni eraldi seadistamist vaja ei olegi. Juba kord end internetist ovi teenuse ja portaali kasutajaks registreerides saadetakse telefonile seaded ovi sync teenuse kasutamiseks ning kasutajal pole vaja teha muud kui teenuse tingimustega nõustuda ja automaatselt seadistatakse telefon ovi sync teenust kasutama.

Viide: Nokia ovi sync

Kommentaare ei ole: