neljapäev, 16. oktoober 2008

Nokia Maps 2.0 eestikeelsed hääljuhised

Mõningat aega tagasi teatas kohalik Nokia oma pressiteates, et nüüdsest on Nokia Maps 2.0 navigeerimistarkva võimalik kasutada koos eestikeelsete hääljuhistega. Siiani pidid kõik eestikeelse menüüga Nokia telefonide omanikud GPS navigatsioonivõimalust kasutades siiski kuulama võõrkeelseid juhiseid.

Selleks, et telefon oskaks maakeeles öelda millal tuleb paremale või vasakult keerata, tuleb Nokia Maps kaardiprogrammis navigatsiooni keelt vahetada. Võimalik on seda teha vaid otse telefonist, mitte Nokia Map Loader 2.0 programmiga. Nokia Map Loader on küll tarkvara mis võimldab telefoni kaarte ja hääljuhiseid laadida, kui kahjuks veel hetkel ei ole arvutiprogrammi Nokia poolt uuendatud, et hääljuhiste valikusse oleks eesti keel tekkinud.
image

Seega eestikeeleseks juhendamiseks vajalikud helifailid saab laadida vaid telefonis oleva Nokia Maps programmi kaudu otse telefoni. Iseenesest väga mugav.

Hääljuhiste telefoni laadimiseks tuleb avada Nokia Maps 2.0 programm telefoni menüüst.

Inglisekeelse telefonimenüü puhul tuleb järgida järgnevaid valikuid kaardiprogrammi menüüst.

Vasaku valikunupuga Options –> Tools –> Settings –> Navigation –> Voice guideance –> Update list of available languages? –> Vasaku valikunupuga valida Yes –> Valikutest valida Estonian.

Eestikeelse telefonimenüü kasutajate puhul tuleb järgida järgnevaid valikuid kaardiprogrammi menüüst.

Vasaku valikunupuga “Valikud” –> “’Tööriistad” –> “Seaded” –> “Navigeermine” –> “Hääljuhendamine” –> “’Kas soovite saadavalolevate keelte loendit värskendada?” –> Vasaku valikunupuga valida “Jah” –> Valikutest valida “Eesti”.

Hääljuhised laetakse üle andmesideühenduse telefoni. Eestikeelsete hääljuhiste allalaadimine kulutas andmesidemahtu 3,7Mb.

 

Viide: Nokia kaardid

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh!

Anonüümne ütles ...

http://static.s2g.gate5.de/maploadervoice/estonian.zip

Oliver ütles ...

hehee, aitäh viite eest. proovin kohe kas mul kuidagimoodi õnnestub neid faile ka taasesitada.

Oliver ütles ...

Õnnestuski. Piisab vaid sellest kui need failid *.wav'iks ümber nimetada.

Anonüümne ütles ...

http://static.s2g.gate5.de
/maploadervoice/estonian.zip

Unknown ütles ...

Üks täpsustus: eelnevalt tuleb GPS menüüs algatada Internet-ühendus. Muidu keelte nimekirja uuendamist ei pakuta.

Sealjuures tuleb arvestada, et E71-l on kallis bugi: hoolimata telefoni seadistustest loob GPS programm Internet-ühenduse GSM võrgu kaudu.

Seega tuleb kõigepealt luua ühendus. Seejärel valida seadistustest, et ühendus peab olema üle WiFi. Ning siis saab keelte loetelu uuendama minna.

Oliver ütles ...

Hea tähelepanek, aitäh!