reede, 10. juuli 2009

Sinine täpike ja Geolocation API läbi Google Gearsi

Mõned ajad tagasi pani Google Maps My Location funktsionaalsus  mobiiltelefonis sinu asukoha sinise täpikesega kaardile. Kiirelt said end maailmakaardil positsioneerida.

My Location ehk Google võrgupõhine asukohamääramine kolis mobiiltelefonist nüüd “päris” arvutisse. Veebilehitseja taustal on toimetamas selline vahva liides nagu Geolocation API. Lihtsalt nüüd uute ja moodsate internetilehitsejate poolt on Geolocation API toetatud (vähemalt Firefox 3.5 ja Google Chrome).
image

Ülaloleval pildil, seal kus on suurendamise nupud. Kohe väikese inimese ikooni peal on sinine mummu. Sealt saabki seda uut asukohamääramise funktsionaalsus sisse ja välja lülitada. image
Google Gears oskab läbi sinu internetilehitseja küsida sinu arvuti käest, kuidas ta on interneti külge ühendatud ning selle põhjal proovib välja pakkuda oma teadmiste järgi sinu kõige tõenäolisema asukoha.

Võib vaid eeldada, et varsti hakkavad automaagiliselt Bloggeri postitustele postitamise geograafilised koordinaadid külge tekkima. imageHetkel on Bloggeris võimalik veel vaid käsitsi soovi korral postitusele postitamise asukoht lisada.

Viide: Geolocation API Specification

Kommentaare ei ole: