pühapäev, 27. september 2009

Hambapastatuubikork

Pseudoprobleem number ma ei tea mitmes. Ühe ja sama tootja (Colgate) ühel ja samal hetkel müügil olevate hambapasta tuubide korgikeermed ei sobi omavahel.

Aargh!

See oleks nagu 0,5L Fanta kork ei sobiks Sprite pudelile, rääkimata Coca-Cola omast.

Kusjuures poes on hambapasta karbid kinniliimitud. Vähemalt viisakas ei ole neid poes lahti rebida ja vaadata, kas hambapasta tuubi kork on “Screw” või “Flip”. Tuleb välja, et ma ei ole maailmas ainus, kes leiab, et ühekohtune on kasutada kahte kätt selleks, et hambapasta tuubi avada, kui on olemas sellised hambapastatuubikorgid, mida on võimalik vaid pöidlaga avada.

Mõtlesin, et olen kaval. Võtan vana “flip” korgi, ehk selle mida saab pöidlaga avada, ning keeran uuele tuublie "screw” korgi asemele. Ei läinud õnneks.

Üks vandenõu teooria saaks siinkohal justkui kinnitust.

Visuaalsel vaatlusel on korgi keerme samm sama. Erineb vaid tuubi avavuse läbimõõt. Minu vana (Colgate mingite kristallidega Whitening vms) on oluliselt suurema läbimõõduga korgiavavusega, kui on seda Colgate Herbal Whitening. Seetõttu ei olegi võimalik Colgate Christal Whiteningi flip korki peale keerata Colgate Herbal Whiteningi tuubile.

Vandenõu teooria on selles, et kui salamahti teha koguaeg hambapasta tuubi avavused natukene suuremaks, siis inimesed kogemata pigistavad iga korraga natukene rohkem pastat harjale ning seega ostavad üha tihedamini uue tuubi hambapastat.

4 kommentaari:

dr Baarmän ütles ...

See ei ole vandenõu.
See on Colgate'i Aasta Turundustegu '1992 (võin aastaarvuga eksida).
Idee ise pärineb väidetavalt 50ndatest: http://blogs.mentor.com/colinwalls/blog/2009/06/18/how-to-sell-more-toothpaste/

Tanza ütles ...

Täiestu huvipärast küsin, et miks on vaja hambapasta tuubil üldse korki vahetada?

Oliver ütles ...

Peaasjalikult sellepärast, et vanal tuublil oli kork, mida sai pöidlaga avada ja uuel tuubil oli see tavaline keeratav kork. Pöidlaga avada on mugavam kui iga kord seda "tavalist" korki maha ja peale keerata.

Tanza ütles ...

Kas alternatiivhambapastat ei saaks siis kasutada, mille tuubil selline omadus oleks? Ma ise pole muidugi kunagi ostnud või ostmata jätnud hambapastat tuubi korgi pärast, kuna pole lihtsalt kunagi sellele omadusele tähelepanu pööranud.