pühapäev, 4. oktoober 2009

Kuidas teha märkmeid internetis?

Täna oli kellegil selline küsimus: “Kuidas teha märkmeid internetis?”. Ta trükkis selle küsimuse Google otsingumootorisse ja ma loodan, et leidis vastuse. Vähemalt ta jõudis selle küsimusega lõpuks siia blogi välja. Vaatasin, et eestikeelne Google ei anna üldsegi ühtegi isegi natukene head vastust selle kohta, kuidas teha märkmeid internetis.

Seega siit soovitus. Kuidas ma seda ise teen ja kuidas see seni on minu jaoks toiminud. Google Docs koostöös Del.icio.us järjehoidjahoidlaga.

image Google Docs on koht, kus ja millega saab internetis kõiksugu vingeid dokumente luua. Sealhulgas ka selliseid, kuhu omale märkmeid talletada. Seda saab isegi mitmekesi koos teha. Jagad sõbrale õiguse samuti sama dokumenti muuta ning saate mõlemad teha internetist uurimustööd ning mõlemad saate huvitavaid linke ja märkmeid ühte dokumenti lisada. Koostöös peitub edu. Kasutan seda jagatud dokumentide võimalust praktiliselt igapäevaselt.

image Teine koht, kuhu on hea bookmarke ehk järjekoidjaid talletada, on del.icio.us nimeline leht. Väga lihtsalt saab sinna uusi leht lisada, neid siltidega kategorisserida ja samas kohe märkmeid juurde kirjutada. Kuna kõik need järjehoidjad talletatakse omakorda internetipilve, mitte kohaliku arvuti kõvakettale, siis on nad jällegi sulle ligipääsetavad kus iganes arvutist, kust sa järgmine kord uuesti internetti pääsed. Oma kõik järjehoidjad hoian seal. Toimib väga hästi. 

Kommentaare ei ole: