esmaspäev, 30. august 2010

Retro Camera for Android

Nädalavahetuse nostalgialaks. Iga aastaga lähevad telefonide fotokad järjest paremaks. Nokia oma N-seeria mudelitega N82 ja N86 on ikka fotode osas imesid teinud. Väga head pildid on tulnud nendest telefonidest.

image Nad on teinud väga häid “tavalisi” pilte. Selliseid ilusaid, kirkaid ja teravaid. Ausaltöeldes need lõputud ilusad pildid on hakanud natukene ära tüütama. Android marketist leidsin midagi neile, kellele meeldib vanu esivanemate pildistatud slaide vaadata. Midagi neile, kes on kunagi ise nooruspõlves proovinud fotokaamerat ehitada ja valgusega eksperimenteerinud. Midagi neile, kellel hakkab süda kiiremini põksuma Lomograafia terminit kuuldes
 
imageAndroidi poes on Retro Camera nimeline aplikatsioon, mis võtab sinu telefoni väga heast fotokast ilusa pildi sisse ning töötleb selle telefonis kiirelt “retro” pildiks. Jättes mulje nagu just värskelt tehtud pilt oleks sisse skännitud 30 aastat vanalt kriibitud slaidilt.

Programmi valikus on neli erinevat ajalooliselt kuulsat kaamerat, mille omapäraseid efekte saab piltidele rakendada. Igal kaameral on oma iseloom ja omad nüansid, mille nad pildile jätavad. Iga kaamera juures on ka kirjeldus, millised efektid järeltöötluse käigus pildile lisatakse.
image 
Loomulikult on saanud sellised eriefekte arvutis piltidele hiljem peale panna, kuid väga palju pole olnud tasuta programme mobiiltelefonidele, mis samasuguse tulemuse annaksid otse telefonis pilte töödeldes. Maitse asi, aga sedasorti pildid on vahel omamoodi huvitavamad vaadata.

Vaimustunult jalutasin nädalavahetusel  Tallinna vanalinnas ja klõpsisin uue telefoniga “vanaaegseid” pilte. Fotohuvilistele ja muiduklõpsijatele ehk huvitav programm ajaviiteks ja eksperimenteerimiseks.

image Telefoniga retro pilte klõpsides peab selle aplikatsiooni puhul arvestama, et peale iga pildi tegemist võtab telefonil natukene aega, kuniks ta pildi originaalfaili töötleb.

Päris iga sekundi tagant uut pilti klõpsida ei ole võimalik. Töötlemine võtab mõned sekundud aega.

Retrotöötlusest läbi käinud pildid tehakse  originaalidest natukene väiksemaks. Ei maksa oodata 5MPix resolutsiooniga tulemust, sest tõenäoliselt niivõrd suure pildi töötlemine võtaks telefonilt terve igaviku. Pinhole kaameraga pildistades on tulemuseks  512x512 pikslit ruudukujuline pilt.  Internetis jagamiseks on see vast suuruse poolest enamvähem piisav.

Viide: Retro Camera koduleht

Kommentaare ei ole: