pühapäev, 10. oktoober 2010

Nokia N8 juppideks võetuna

Midagi neile, kellele meeldis väiksena kõiksugu aparaadid lahti kruvida ja uurida, mis millegi sees peidus võiks olla.

iFixIt poisid on omale saanud uue Nokia N8 ja selle juppideni lahti lammutanud. Kes varem ise millegi sellisega on tegelenud, need teavad kui vaevaline või just vastupidi mänguline võib selline tegevus olla.

Insenerid saavad ehitada seadmeid selliselt, et neid on võimalik hiljem mugavalt lahti võtta ja uuesti kokku panna. Mõned õelamad insenerid teevad aga oma seadmed selliselt, et peale nende keegi teine neid enam peale lahti tegemist kokku ei saaks. Õigemini mõned teevad isegi seadme lahtisaamise ülemõistuse keerukaks.  Näiteks liimitakse või needitakse teatud osad kokku. Telefoniparandajatele paras peavalu ning neile kes tahavad oma telefoni lasta ära parandada, läheb see päris kulukaks.

NewImage.jpg

iFixIt annab ka hinnanguid, kuid hästi on üks või teine seade hiljem parandatav ja remonditav. Nokia N8 sai nende poolt  väga hea hinde. Kaheksa palli kümnest. See tähendab seda, et kui sa juhtud oma N8 ära lõhkuma ning soovid seda parandada, siis see on küllaltki mõistlikult lihtsalt teostatav. 
NewImage.jpg
Näiteks ühe hea omadusena nad toovad välja, et ekraani kattev klaas on eraldatav AMOLED ekraanist. Hea on see sellepärast, et kui sa peaksid kogemata lõhkuma telefoni ekraani kaitsva klaasi, siis on seda võimalik eraldi vahetada. Ei pea varuosana ostma tervet AMOLED ekraani koos kaitseklaasiga. Parandamise teeb see oluliselt odavamaks, sest teatavasti ei ole AMOED ekraanid just eriti odavad toota.
NewImage.jpg
Apple oli arvutimaailmas vist üks esimesi, kes valjuhäälselt teatas, et ei nende iPodídel,  iPhone'del ega uutel MacBook Pro'del ei saa kasutaja ise lihtsalt akut vahetada. Ametlikult aku vahetuseks tuleks minna esinduse hooldustöökotta ning ootetööna lasta aku ära vahetada. Iseenesest protseduur kui selline ei tohiks keeruline olla. Ise nokitsejatele ei olegi.

Nokia proovib N8'ga midagi sarnast teha. Nad ütlevad, et aku ei ole telefonikasutaja poolt vahetatav ning uue aku sooviga peaks hooldusesse pöörduma. iFixIt tõestab, et Nokia N8 aku vahetamiseks ei ole vaja muud, kui vaid üks kruvi lahti keerata, et vaja aku välja võtta ja uus asemele panna. Telefoni sees on tegelikult ikkagi täiesti tavaline aku, ega mitte mingi eriline spets vidin.

Võib vaid spekuleerida, et sellise liigutusega proovivad nad võidelda "hiinakate" ehk mitte originaal akude kasutamise vastu. Pannes Nokia telefoni Nokia ametliku aku, võib kindel olla, et juba aku tootmisel on järgitud kõiki kvaliteedinõudeid ja just sellele telefonile mõeldud aku töötab selles telefonis kõige paremini.

Keda huvitab, mida huvitavat võib veel Nokia N8 telefoni seest leida, siis iFixIT kodulehel on samm-sammult N8 lahtimonteerimine üles pildistatud.

Viide: Nokia N8 teardown

 

 

Kommentaare ei ole: