neljapäev, 7. aprill 2011

HTC Incredible S näpuvahel

Nüüdseks juba vast kaks nädalat tagasi jõudis eestis esimesena HTC uutest S lõpuga telefonidest poelettidele HTC Incredible S. Päris tükk aega polnud HTC'lt midagi uut tulnud ning väikene kiusatus oli pilk peale visata, mida siis uus S lõpuga telefon uut toob. Seda enam, et Incredible mudelisari on täiesti uus tulija.

Oma spetsifikatsiooni järgi peaks ta istuma kusagile Desire ja Desire HD vahele. Selline parasjagu kobakas 4 tollise ekraaniga isend. Võrdluseks siis ekraan Desirel on 3,7 tolli, Incrediblel 4 tolli ning Desire HD'l 4,3 tolli. Resolutsioon samas kõigil  täpselt sama. Ikka endised 480x800 pikslit.
Tehniliste näitajate poolest on ta nagu Desire HD, millel on siis väiksem ekraan, mahutavuselt suurem aku ning lisatud on "front facing camera" ehk esimene nö. videokõne kaamera. Kusjuures vaikimisi üle 3G tal videokõnesid teha ei lasta ega ühtegi SIP'il baseeruvat videokõne klienti kaasas ei ole. Võimalik, et mingi hetk tarkvarauuendusega need lisanduvad. Operatsioonisüsteem tuleb karbist välja võttes endiselt Android 2.2.1, mida siis kuulujuttude järgi lubatakse tulevikus uuendada. Seega midagi ulmeliselt uut ja rabavat sealt ei leia. Seest suht sarnane nagu Desire HD.

Mis esimesest silmapilgust meeldis oli korpuse materjal. Kummine ja natukene kare. Maitse asi, aga ei istu mulle üldse need libedast plastikust telefonid mis näppude vahel ei taha püsida (nt. Samasung Galaxy S). Kaalu on tal parasjagu sama palju, kui vanal Desirel, ehk umbes 135 grammi. Mitmed Desire omanikud on teda esmapilgul mõõtmetelt natukene liialt suureks pidanud, kuid eks see oleks ka vast tingitud sellest, et nad on oma 3,7 tollise ja sama raske Desirega igapäevaselt harjunud. Desirele tuleb lähipäevil S lõpuga järglane niikuinii.

Incredible S telefonil ei ole esimesel ekraanil ühtegi füüsilist nuppu. Kõik on üleni puutetundlik. Nii nagu Desire HD'l. Küll aga täiesti uus asi, mida varem ühelgi telefonil pole näinud on see, et need "Home", "Menu", "Back" ja "Search" puutetundlikud nupud ekraani allosas pööravad oma ikoone vastavat sellele, kas sa hoiad telefoni pikkupidi või laiupidi käes. Märkasin seda väikest pisiasja alles mõned päevad peale telefoni kasutamist. Mitte, et see midagi oluliselt muudaks telefoni kasutamise juures, aga tehniliselt küllalt lahe lahendus.

Kuna aegajalt meeldib telefoniga pilte klõpsida, siis 8Mpix kaamerast ja Dual LED'ist oleks oodanud enamat. Asendades SonyEricsson XPERIA Arc HTC Incredible S telefoniga, siis Arc oli pildistamise osas oluliselt asisem. Incrediblel puudub eraldi fotoka päästiku (shutter) nupp ning pildi teravustamine käib näpuga ekraanil puudutades. Hämaras teravustamisega on omajagu probleeme. Seega ei midagi suurepärast aga samas igapäevategemiste dokumenteerimisega saab enamvähem hakkama. Kõlbab teda ka videokaamerana kasutada. Jällegi, maailmas on olemas paremaid kaameratelefone, kuid samas Incredible saab 720p filmiklipi jäädvustamisega ilusasti hakkama.

Möödunud laupäeval HTC Incredible S'iga tehtud pisike videoklipp Rotermanni keskuse parklas.


HTC Incredible'l on üks oluline puudus, mille otsa igapäevaselt komistan. Nimelt ei suuda ma teda taskust välja võttes pimesi aru saada, mispidi on mul telefon käes. Telefon on eestpoolt täiesti lame. Pöidlaga pole mitte midagi kompida. iPhone puhul sai näiteks "Home" nupu või "Power" nuppu näppudega otsides aimu sellest, mispidi telefoni taskust võtad, kuid Incredible puhul ei ole see üldse nii lihtne. Power ja helitugevuse nupud on plastikust ning üldse mitte nii hästi näppudega kombitavad, kui olid seda näiteks iPhone metallist nupud. Legendil oli see pisikele "lõug" mille järgi sai kohe käe taskusse pistes aru, kuidaspidi telefon asetseb. HTC Desirel ja SonyEricsson XPERIA Arc'il all ääres füüsilised menüünupud, mis aitasid näppudega näha ja paika panna mispidi telefoni hoiad. Pisiasi, aga igapäevaselt olen pidanud korduvalt taskust võttes telefonile pilgu peale viskama, et aru saada, kuidaspidi ta täpselt mul käes on. Kas õigetpidi või pea alaspidi.

Incredible reklaamib end, et temaga on hea filmi vaadata. Proovisin. Kõik toimib, ainult, et lubatud SRS virtuaalne surround sound DivX DVD Rip'idega kõlab omajagu veidralt. Mingit positiivset effekti justkui küll juurde ei andnud. Filme on parem vaadata, kui SRS välja lülitada. Spets videopleieriga on võimalik filmidele *.srt subtiitrid külge panna. Seda lihtsalt on korduvalt küsitud, kas telefoni enda pleier seda oskab? Ei oska, aga Android marketis on mitmeid aplikatsioone, mis võtavad filmiga samas kaustas olevat *.srt subtiitrid kaasa, kui subtiitrite fail on sama nimega, mis filmifaili nimi.

Pisiprobleem muusikakuulamisega mis oli juba mu eelmise HTC Legendiga, on kandunud edasi ka sellele telefonile. Nimelt väga vaikses ruumis kõrvaklapid telefoni külge ühendades ja muusikapleieri aplikatsiooni käivitades lastakse kõrvaklapi väljundisse vool peale, mis tekitab hästi väikest, kuid siiski tüütut sahinat. Igapäevases kontorimelus seda ei kuule ega pane tähele, kuid vaikselt õhtul näiteks raadio jutusaadet/audioraamatut kuulates muutub see häirivaks. Täpselt sama faili iPodi'is kuulates tuleb heli täiesti sahinavabalt samade kõrvaklappidega. Muusikakuulamise aplikatsiooni sulgemise järel võetakse vool kõrvaklapi väljundist maha ning kaob ka sahin. Samas sahin on taustaks ka siis filmide vaatamisel.

Muus osas ehk tarkvaraliselt on ta äravahetamiseni sarnane mistahes HTC 2.2.1 Androidiga telefoniga. Otseselt midagi erilist esile tuua on raske. Kõike teeb täpselt nii nagu selle põlvkonna Androidid ikka. Ilma vähemagi probleemita.

Aku 1450mAh mahutavus on sõltuvalt kasutusest siiski selline, et kui hommikul tööle tulen, siis panen telefoni aknalauale laadima, sest aku indikaator näitab akutäituvuseks umbes poole. Päris laadimata ei taha jätta, sest võib juhtuda, et mõne pikema kõne puhul ta päris õhtuni enam ära ei kesta.

Kokkuvõttes on ta väga tubli telefon. Kui füüsiline suurus istub ja välimus meeldib, siis tehniliste näitajate poolest on ta väga hea telefon mida omada. Loodetavast saab ta mingi hetk ka uuema Androidi versiooni, mis ehk operatsioonisüsteemi kasutusmugavuses ja võimaluste poolest veelgi uuendusi toob.

Viide: HTC Incredible S

Kommentaare ei ole: