pühapäev, 22. jaanuar 2012

Mootorrattal ümber maakera

Kaks Eesti noort, Margus ja Kariina istusid ühel päeval mootorratta selga ja võtsid nõuks, et enne nad koju tagasi ei tule, kui maakerale tiir peale tehtud.1126 päeva ja 170 tuhat kilomeetrit hiljem olid nad jälle kodus tagasi. Mootorratta kellal ees majesteetlikud 250 000 km ja natukene rohkemgi.

Kuulsin neist aegajalt meediast, kuid kõigi muude igapäevaste toimetuste kõrval ei tekkinud mahti nende tegemistega kurssi viia. Nüüd mingi aeg tagasi hoopis teist teed uurides BMW GS seeria mootorrataste kohta, jõudsin nende "reisiraamatuni". Terve see aeg, kui nad teel olid, pidasid nad oma väikest reisiblogi. See on parim reisiblog, mida ma kunagi lugenud olen.

Viide: Ühel teljel ümber planeedi - Mootorrattal ümber maakera

Kaks nädalavahetust ja kümmekond tundi hiljem on mul nende reisikiri otsast otsani läbi loetud. Pole just väga sagedane, et viitsiksin mõnd lugu 5-6 tundi järjest lugeda ning niimoodi igal vabal hetkel. Nende lugu naelutas.
Kuna mootorrattur Margusel oli varasemast teatav fotohuvi, siis pildid, mida nad teel tegid, olid pehmelt öeldes hingematvad. Lood seal kõrval täiesti uskumatud. Kohati lausa lootusetud olukorrad, kust korduvalt ja korduvalt end välja võideldi. Ega muudmoodi ei saakski. Nad tegid teel olles pilte, videosid ja salvestasid isegi helisid.

See kõik andis kõvasti reisikirjale juurde. Lihtsalt lugesid täiesti uskumatuid lugusid ning panid taustaks heliklipi mängima, mille nad samas kohas olid parasjagu lindistanud või jutu vahele vaatasid videoklippe, mida nad olid ühes või teises kohas salvestanud. Interaktiivne reisiraamat.

Väga nauditav lugemine ja vaatamine. Kindlasti soovitan lugeda. 

Mis lugemisse puutub, siis senini ei olnud väga hästi aru saanud sellest meeletust tahvelarvutite fenomenist ja buumist. yhelteljel.ee internaktiivse reisiraamatu lugesin ja vaatasin otsast-otsani läbi justnimelt tahvelarvutil. Üllatusin, kui äge on piltide, helide ja videodega vürtsitatud reisilugude lugemine. Lisaks veel võimalus lugeda teiste lugejate jäetud kommentaare ning soovi korral enda omi lisada. Nii mitmedki reisiblogi kommenteeriad on soovitanud noortel peale reisi kindlasti samateemaline raamat välja anda. Ainest on küllaga ja rohkemgi veel. Nii jutu kui piltide näol. 

1 kommentaar:

gisgis ütles ...

Mind tabas täpselt sama emotsioon aasta tagasi kui sattusin Rebaseonu reisiblogidele. Oled neid lugenud? http://www.moonsoftware.com/ahto/aafrika_2006/

Kusjuures kui nimi ja muud isiklikud faktid välja jätta, siis oleksin võinud vanduda, et blogi kangelane oled sina :D ehk et kogu see jutt ja Ahto ise, oli täielik SINA.