teisipäev, 12. aprill 2011

3G m-interneti jagamine läbi Windows XP võrgukaardi

Täna tuli telefoni teel teemaks, et kuidas teha sellist asja, et Windows XP'ga arvutiga jagada mobiilset internetiühendust.  Windows XP'ga arvutile pannakse külge Huawei 3G mobiilse interneti andmesidemodem ning läbi 3G mobiilse interneti oleks tarvis võrku aidata ka teised kodused lauaarvutid, millel on vaid juhtmega interneti võrgukaart.

Teoorias enamvähem justkui teadsin, kuidas asi käima peaks, kuid igaks juhuks proovisin hiljem ka praktikas järele, kas telefoni teel konsulteerides antud teooria ka praktias paika peab.

Pidas.

Windows XP'ga arvutile 3G modem külge. Installi Tele2 Mobile Partner. Loo andmesideühendus. 
Tele2 Mobile Partner

Võta Start -> Settigns -> Control Panel -> Network Connections

Seal on võrguühenduse ikoon "Local Are Connection", kus võrgukaardi nimeks on alla hallilt kirjutatud HUAWEI Mobile Connect - 3G.

Local Area Connection

Parempoolne klõps ikoonil ning kõige alumine menüüvalik "Properties". Avanenud aknast võta ülevalt teine sakk "Advanced".

Tee muudatused selliselt, et sul jääks see "Advanced" sakk samasuguseks nagu alloleval pildil. 
Local Area Connection Properties

Oluline on linnukene valiku ees "Allow other netowrk users to connect through this computer's Internet connection" . See annabki õiguse jagada 3G modemist sissetulevat internetti teistele arvutitele.

"Home networking connection:" valikust tuleb valida võrgukaart, läbi mille sa soovid ühendust välja jagada. Juhtmega võrgu puhul valisin "Local Area Connectioni".

OK

Ühenda Windows XP arvutiga võrgukaabli vahendusel nüüd see teine arvuti või ruuter, millele tahad 3G mobiilset internetti edasi jagada.

Control Panel -> Network Connectionsi all on tavaline "Local Area Connection" läinud roheliseks ning all on tekkinud kiri "Connected". 
Local Area Connection Connected

Windows XP'ga arvuti on saanud ühenduse läbi tavalise võrgukaardi teise arvutiga ning andnud talle läbi DHCP automaatselt IP aadressi. Temast on saanud teisele arvutile Gateway vaikimisi IP aadressiga 192.168.0.1
Connection StatusTeiseks arvutiks ühendasin juhtmega Mac'i läppari, kes kiirelt oskas vaikimisi Windows XP'ga arvutilt IP aadressi omale küsida. OS X connected Internetiühendus oli vaid loetud sekunditega teisel arvutil olemas. Iseenesest lihtne lahendus, mille üles seadmine ei ole üleliia keerukas.

 

1 kommentaar:

Rex ütles ...

Tervist, mul on viga selles kui ma võtan Local Area Connection 2, siis võtan advanced, siis mul pole kuskil valikut local area network. Mul on valikus ainult 2 linnu sulu võimalust.