pühapäev, 3. aprill 2011

Zumba Fitness

Vaikselt itsitan siiamaani. Moe värk on uusi asju proovida, hirmudest üle saada ja "lasta end vabaks".

Käisin oma pühapäevases pooleteisttunnises võimlemistunnis ja jäin lõpus natukene midagi kohmitsema. Kuna ruumid tühjana ei seisa, siis enne kui ma eelmisest treeningtunnist välja sain, olid juba uued tüdrukud toas.

Elevust kui palju, sest kohe läks lahti jutt, et ma peaksin siiski nende trenni edasi jääma. Neil oleks siis vähemalt üks meesterahvas trennis (kelle üle nalja teha). Arglikult uurides, et mida või mismoodi nad treenivad, selgus, et neil on algamas Zumba.
Zumba® on emotsionaalne tantsuline fitnessprogramm.
Iga tants on Zumba programmis üles ehitatud kolmele või neljale kergesti järgitavale põhiliikumisele, millele lisatakse erinevatele tantsudele iseloomulikke ning täiendavaid  fitnesselemente. ZUMBA tunnine treeningprogramm sisaldab peaaegu kõikide tuntud ja vähemtuntud ladina-ameerika tantsude, lisaks kõhutantsu, hip-hopi, tango jt. tantsude elemente ning kogu treening kulgeb 10-15 erineva tantsuloo saatel. Samal ajal lisatakse märkamatult lihaskoormust tõstvaid aeroobikaelemente, mida vastavalt treeningul osaleja soovile võib ka ära jätta, jätkates ainult tantsulise liikumisega.

Alateadlikult ja eelarvamusega juba tõstsin käed üles protesteerides, et ma ei saa sellega hakkama. Kui juba "mambod ja cha-cha'd" sisse tulevad, siis läheb asi käest ära. Tüdrukud proovisid olla kavalad, meelitades, et küll ma hakkama saan ja päris kindlasti peaksin nendega jääma. Eks neil oli vaja lihtsalt üht klouni, kelle üle trennis lõbus itsidada oleks. Samas, peale imaginaarse eneseväärikuse polnud justkui kaotada midagi. 
Kui sa arvad, et sa oled osav oma keha liigutama, siis arva seda uuesti peale Zumba tundi. See tund oli huumor. Võimalik, et peale mõningast harjutamist ongi võimalik "puusad lahti" saada. Keha pehmeks ja jalad rütmi tabama. Esimese korraga see küll välja ei tulnud. Kaugel sellest. 


Sammukombinatsioonid, kiire muusika ja suur kohmakas keha on kindlasti kõrvaltvaatajatele muigama panev. Vähemalt mulle endale tundus see täiesti tobenaljakas. No ei suuda. Koguaeg jään pool takti maha, sammud lähevad suure hooga sassi ja kätetöö juurdepanekust võib vaid unistada. 


Nüüd võib ette kujutada mind samamoodi liigutamas nagu see tütarlaps allolevas videos. 
Need sammud ja liigutused mida ta siin videoklipis tegi olid väga lihtsad, võrreldes sellega mis täna tunnis olid. 


Tegelikult oli väga lõbus ja ega seal midagi ulme keerulist ei ole, kui paar korda oled ära käinud ja natukenegi aru saanud, mismoodi neid samme ja asju seal tegema peab. Esmakordselt on vaid selline "kuupealt kukkunud puunuku tunne" kus jalad ja käed ei saa aru, mida nad kiires muusikataktis täpselt tegema peavad.


Zumba tantsutrenn koormuselt küllalt kerge ja aeg läheb kui lennates. Mitte, et see väga suur eneseületus oleks olnud, aga viimase nädala üks muigama panevaid üritusi ikka. Vähemalt ükski teine treeningtund pole kunagi varem oma keha liigutades niipalju nalja teinud.

Kommentaare ei ole: