neljapäev, 7. september 2006

BenQ-Siemens Q-Fi EF71

PS. Telefonijutt tuleb allpool.

Kunagi Henrik palus nimetada mõningaid asju mis mind kõiksugu Gadgetite ja Vidinate tohutus tulvas kõige enam häirib või mis puudu on või paremini võiks olla nende kõike tegevate ja kõike oskavate uute aparaatide juures.
Ma ei pidanud kaua mõtlema. Selleks on laadijad.

Täiesti müsteerium teema minu jaoks.

Iga päevaga lähevad seadmed järjest väiksemaks ja võimekamaks. Taskus on juba rohkem arvutusvõimsust kui kümmekond aastat tagasi hi-end kompuutris.
Klient rõõmustab kui ta kuuleb, et müügile on tulnud kõigest 60 grammi kaaluv ja 6mm õhuke mobiiltelefon. Nii väike, kerge ja mugav. Täiesti uskumatu. Tihtilugu unustatakse aga see, et kodust paariks päevaks eemale jäädas oleks ka mõistlik laadija kaasa võtta, kuna kõikjal ei pruugi lihtsalt olla sinu telefoni margile sobivat laadijat.

Kui võtta üks tehnofriigi igapäevane juhtum, kus seljakotti pakitakse kerge ja õhuke sülearvuti, väikese fotohuvi korral ei puudu ka digifotokaamera, püksitaskusse uus ja moodne 3G telefon, põuetaskusse pistetakse PDA taskumärkmik, kõrva läheb vaid mõni gramm kaaluv Bluetooth handsfree ning võibolla midagi nipet näpet veel.
Kõik on tehnika viimane sõna - kerge, väike ja ülimalt funktsionaalne. Seadmete kogukaal tuleb ehk vaid kõige rohkem paar kilo, millest enamiku moodustab veel sülearvuti.

Polekski väga probleemi kui sa iga öö lähed koju ja saad oma seadmed laadijasse/docki pista. Kui aga juhtub, et komandeeringusse minek on ukse ees, tekib peavalu.
Lisaks uhketele seadmetele tuleb lisaks hankida kandekott kõikide nende seadmete laadijatele, sest täiesti hullumaja, aga mul ei ole vist eriti seadmeid mis suudaksid mitmekesi ühte laadijat kasutada. Igal tootjal on ikka oma. Ja neid laadijaid on aja jooksul ikka meeletus koguses kogunenud. Kõik vabad pistikupesad on juba ammu hõivatud.

Nüüd ma tahaks aga rääkida uuest ja peagi müügile saabuvast BenQ-Siemens Q-Fi EF71 moodsast ja nägusast mobiiltelefonist.

Mõningat aega on osanud õnneks osad mobiiltelefonid ja mp3'e mängijad end juba USB pesast laadida. Väga tore. Kontorisse jõudes ei pea aku tühjenemist märgates enam paaniliselt kobakat laadijat otsima ruttama vaid piisab väiksemast ja kergemast andmekaablist. Millel suuremal jaolt on vähemalt üks ots standardselt USB. Aga mis siis kui ma lähen maale vanaema juurde ja vanaemal ei juhtu USB pesaga arvutit olema?
Esimest korda selle BenQ-Siemensi juures ma nägin, et kohe oli karbis kaasas laadija mis teeb kõigepealt 220V seinavoolust ülemineku USB peale ja siis nö. selle laadija kobaka otsa saad juba Data kaabli lükata ja kas siis telefoni või mistahes muud USB seadet laadida.
Elu hakkaks juba natukenegi paremaks minema. Nüüd on veel jäänud see probleem, et Data kaablite üks ots on küll USB aga teise otsa ehk seadme poole suudetakse veel endiselt vastavalt tootjale mingi erilise kujuga eriliselt "haige" ots ehitada. On juba piisavalt seadmeid mis suudavad kasutada USB -> miniUSB kaableid kui endiselt on vaja osadel originaalitseda ning ikka oma leiutada.
Ootan huviga seda aega kui mul on kõikide seadmete laadimiseks vaid üks laadija ja üks kaabel mis on valmistatud ühe standardi järgi.
BenQ-Siemens EF71 on üks esimesi linnukesi kes ka vist natukene sinnapoole pürgib ja see on positiivne.

Aga telefonist endast. Väga hea näeb välja. Üleni kaetud "Stellar Aluminum" nimelise kattematerjaliga, ehk siis tegelikult on vist plastik, aga välja näeb nagu oleks metall. Eelkõige on tegemist siis jällegi eeskujuliku muusikamängijaga mida peaks olema väga mugav igapäevaselt kasutada.

Telefoni klappi avades aga ilmuvad välja ühes suurimad numbriklahvid mida ma viimasel ajal olen juhtunud mobiiltelefonidel nägema. No neist küll ei õnnestu eriti mööda vajutada.

Nupuvajutuse kasutusmugavus on vägagi hea. Telefoni kaanel asuv ekraan on peale hea väljanägemise ka väga hästi loetav igas olukorras.
Whether bright sun or hazy skies - thanks to the white OLED display on the outside you always have clear vision and see, which song is playing.

Nii nagu tänapäevasele muusikatelefonile on lisaks tavapärasele Stereo heli nautimisele ka 3D ruumiline heli. Kuidagi peab ju silma paistma. Kuigi miinuse tõmbaks kõrvaklapimeistrite kapsaaeda. Kõrvaklapp käib küll samasse auku kuhu laadija, ehk korraga klapid peas muusikat kuulata ning telefoni laadida veel ei õnnestu. See selleks aga rohkem häirib mind see, et ei ole tehtud hands-freel võimalust 3.5mm audiopistikut kasutada. Melomaanidele tehtud telefon küll, kuid nende peale pole üldse mõeldud, kes tahaks seda muusikat võibolla oma suurtest ja mugavatest klappidest nautida. Nokia ja Ericsson on õnneks sellest vähemalt aru saanud, et pole mõtet mingist muusika nautimisest rääkida, kui sa pead seda väikeste junn-plönn nööp kõrvaklappidega tegema.

Veel üks asi mida on korduvalt küsitud ja imestatud, et miks ei võiks kasutada telefoni fotosilma veebikaamerana kuna telefonid ju enamuses kõik võimaldavad juba videot salvestada kuni 30 kaadrit sekundis. Juhe järgi ja juhi vaid see pildivoog kiirelt arvutisse.
Nüüd on see olemas. Selle BenQ-Siemensi võid sa rahulikult USB'ga oma arvuti külge aheldada ning sõpradele läbi Windows Live Messengeri või Skype pilti näidata. Telefon toimib ka täiesti vabalt veebikaamerana.

Viide: BenQ-Siemens Q-Fi EF71 - Music pleasure in style without compromises

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ja hind?

Oliver ütles ...

Kahjuks mul ei ole hinna kohta veel mingit infot. Ka kodulehel pole soovitusliku müügihinda välja pandud.

"Slated for introduction in the third quarter of 2006, BenQ-Siemens did not disclose any information concerning the expected pricing of the EF71."

Tõenäoliselt ta tuleb sinna samasse klassi oma konkureerivate telefonidega, ehk Sony Ericssoni W300 ja W800 vahele vast.

Anonüümne ütles ...

iPod'idel kah USB kaudu laadimine ja siis 110-220V -> USB klots. Sony-Ericssonid laevad end kah USB kaudu niiet vast peaks toosama iPodi/BenQi klots sobima. Tulevikus ehk ongi vaja vaid 1 klotsi ja 100 erinevat kaablit tassida :-) Vot sellest ei saa ma aru miks ei võiks olla seadmepoolne ots kah tavaline USB!

Oliver ütles ...

Siis jääksid ju erinevate keeruliste ja ainulaadsete kaablite tootjad leivata ;)

Ja neid tobedaid ainulaadse otsaga mitte mugavalt kõrvas istuvaid handsfree klappe tehakse ka vist vaid klapitootjate rõõmuks ja kliendi piinamiseks.