laupäev, 2. september 2006

Sportland NIKE RUN jooksuinfo

Sinu aeg 10km läbimisel oli 50:49.
Kohtumiseni järgmisel SÜGISJOOKSUL!


Suurepärane näide SMS teenuste kasutamisest. Mulle just saabus mobiiltelefonile täna päeval SEB Ühispanga Sügisjooksu raames läbitud 10km distantsi läbimise aeg.

Ma kahtlustan, et tegemist on siis ajaga stardipaugust kuni minu finisheerimiseni, sest tõesti kui ma lõpusirgele jõudsin olid sekundid juba üle 50 minuti tiksunud. Plaan oligi tegelikult 50 minutit või tegelikult siis napilt alistada 50 minuti maagiline piir. Ehk teinekord siis.

Kuigi stardimaterjalides lubati ka hiljem NETO aega näidata. Aega mis tegelikult kulus 10km raja läbimiseks ehk aega ei hakata lugema mitte ainult stardipaugust vaid ka sellest, kui sa tegelikult stardijoone ületad. Ma vaatasin, et mul kulus stardijoone ületamiseni oma kella järgi 34 sekundit, starditdes 1535 numbri alt.
Ma usun, et viimastel läks ikka minuteid enne kui nad Saku Suurhalli tagant lõpuks üle stardijoone jõudsid.

EDIT: Vahepeal on ka neto aeg sügisjooksu kodulehele üles pandud.
Koht üldarvestuses: 972
Stardinumber: 1535
Nimi: OJAMAA OLIVER
Sugu: M
Koht vanuseklassis: 444
Lõpuaeg loetuna stardipaugust:00:50:49
Distantsi läbimise aeg stardijoone ülestamisest finishijoone ületamiseni: 00:50:19

SEB sügisjooks

Täna toimus Rocca al Mares SEB Ühispanga VII Tallinna Sügisjooks. Eesti läbi aegade suurimale jooksule registreerus üle 10 000 inimese. Sügisjooksu lõpetas erinevatel distantsidel kokku 8459 jooksusõpra.

Tänavust SEB Ühispanga Tallinna Sügisjooksu võib lugeda läbi aegade Eesti suurimaks jooksuürituseks ja suurimaks rahvaspordi-ürituseks taasiseseisvunud Eestis. Arvukate harrastajate kõrval oli nii poolmaratoni kui 10 km distantsil stardis suur osa Eesti jooksuparemikust. Allikas: Sportnet


Jooks ise oli tore. Võiks öelda, et sai isegi liiga ruttu otsa. Viimasel ajal harjunud natukene pikemate ja kauakestvamate pingutustega. Alguses hakkasin vaikselt omas tempos minema ja võtsin sihiks nii enamvähem 5min/km liikuda.
Mingil hetkel hakkas üha enam tulema õlale patsutusi ning reipalt jõudu soovimisi ja muid ergutuslauseid. Nelja minuti sõbrad olid peale esimest kolme-nelja kilomeetrit juba järgi jõudnud ning hakkasid sujuvalt mööduma.
Poole tee peal kohtasin juhuslikult Triinu ning kuna kunagi oli juttu, et ta tahab ka 50 minuti peale joosta siis päris pikalt sai samas tempos mindud, kuid jõudu oli nii lühikese distantsi jaoks natukene liiga palju üle ning olin nõus Triinu kaasa vedama kui tal ka peaks 50 minuti plaan veel endiselt jõus olema.
Vähemalt mul endal on kergem joosta kui mul keegi "jäneseks" ees on, kelle järgi tempot hoida või pigem tempot mitte järgi lasta. Motiveerib natukene rohkem pingutama. Üksi joostes kipub vahel märkamatult tempo kilomeetri peale 10 sekundit langema.

44 minuti peal küsis üks kaasjooksja veel minu käest kella kui lõpuni oli jäänud alla 2km. Ju tal oli ka 50 minuti piir silme ees, sest kui ta muidu jooksis minuga samas tempos, siis peale kellaaja kuulmist kiirendas ta oluliselt sammu millega ma kahjuks kaasa ei jõudnud minna. Oma pealiskaudsete arvutuste järgi oleks ma pidanud ka sama tempoga enamvähem "õigeks ajaks" kohale jõudma kui lõpus veel natukene kiirendada.

SEB sügisjooks

Üldiselt võib üritusega väga rahule jääda. Hea et vihma sadama ei hakanud.

Üllatus momendi pakkus võibolla see, kui ma natukene peale kella 11't hommikul jalgrattaga stardipaika laekusin ning hakkasin uurima, et kus siin see rattaparkla asub, mida eelnevalt niipalju reklaamiti, et ummikute välitmiseks tulge kõik võimalusel rattaga. Ups, rattaparkla ehitamine oli seekord kogemata kahe silma vahele jäänud.

Kiirelt hakati helistama ja uurima, et mis värk on, miks parklat pole. 10 minuti pärast oligi juba korraldusmeeskond töömehi "peksmas", et nood kiirelt teisaldatavad aiad tooks ning parkla Suurhalli taha püsti paneks. Tundus, et ma olin vist esimene kes parkida tahtis ja seda võimalus korraldajate käest küsima läks.
Tore, et ta valmis sai, kuid siiski jällegi natukene läbimõtlemata. Valvega rattaparkla oli korraldajate arvates see, kui piirata teisaldatavate aedadega mingi ala ja üks poiss sinna aiaaugu ette istuma panna.
See aga ununes, et kuidas need rattad seal aias paigutada. Teatavast kui sul just jalgratta tugijalga ratta standardvarustuses ei ole, siis ratas ise püsti ei seisa, eriti veel tühja platsi peal. Pelgalt aia äärde toetuma aga rattaid eriti palju ei mahu.
Kuna ma olin esimene kes sinna parkis, siis õnnestus mul hõivata platsile jääv ainukene elektripost ning oma ratas sinna külge aheldada. Kõik järgnevad aga proovisid kuidas mahtusid end traataia külge lukustada või kui mitmekesi tuldi, siis tehti keset platsi ratastest püramiidi ja panind rattad omavahel lukku.

Lihtsalt rattaparkla osa oleks saanud natukene paremini korraldada seekord. Muidu kõik ülejäänud näis laabuvat kui kellavärk.

Viide: SEB Sügisjooks
Viide: Kaja kirjutab ka samal teemal - Sügisjooks - kõik on kohal

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hetkel on www.jooks.ee lehel ülal olevates tabelites juba kirjas ka netoaeg. Paremusjärjestus paraku ikka koguaja järgi.

Oliver ütles ...

Tagantjärgi targutades oleks ju võinud veel selle 20 sekundit kiiremini pingutada, et maagiliset 50 minuti alla joosta. Kuid sisuliselt ei muudaks see ikka mitte midagi. Jooksen täpselt nii kiiresti kui jõuan. Järgmine aasta olen äkki kiirem!?