pühapäev, 22. oktoober 2006

Birkenstock Davos jalavoodid

Mul on vist täna asjade kultus. Vaimustusin ühest väga lihtsast tootest ning avaldasin imestust, et miks me selliseid asju ise ei võiks oma kodumaal toota. Justkui lihtne, mugav ja tundub ka et loodussõbralik.

For all Those who do not want to miss the comfort of BIRKENSTOCK at home the style Davos is the ideal shoe. This slipper made out of breathable, extremely soft felt material in combination with the original BIRKENSTOCK footbed is created for highest well-being.

Tegemist on siis lihtsalt väga mugavana paistvate soojade toasussidega. See talla osa mis jalga kokku puutub, on pressitud korgist ning kaetud vildiga. Igaljuhul justkui parem variant kui miski kumm või sünteetika talla all. Toasussi pealisosa oli kõige tavalisem jalatsikujuliseks venitatud vilt.
Miks mul üldse silm neile peale jäi oli see, et nad vähemalt tundusid sellised mis on tehtud laia jala jaoks.

Mul on justkui mälestus, et kuskil eestis tehti kunagi neid vilte kuhu käisid kalossid otsa. Ju sellest ajast on jäänud ka mälestus, et vilt on soe ja soe toasuss on hea.
Kui ma nüüd hinda vaatasin neil sussidel, siis küsiti nende eest ligi 600 krooni. Samas nende ehitus tundus nii lihtne ja mugav, et selliseid ise toota ei tohiks justkui väga raske olla. Seda enam kui saaks neid täpselt kliendi jala järgi valmis venitada/lõigata. Kui tahta supertrendikas olla siis ehk saab vilti ka loodussõbralike värvidega vähe rõõmsamaks muuta.


Ka keegi kodanik Heidi Klum on oma arvamuse avaldanud neist jalavooditest (millegipräast nad kutsuvad neid inglise keeles footbed) ning teinud suisa Birkenstocki toodetest omanäolise kollektsiooni.


Mulle meeldib see sõna "jalavoodi" - pehme, mugav, soe, täpselt nagu voodi, sinu jala jaoks.

Viide: BIRKENSTOCK footbed
Viide: BIRKENSTOCK - Heidi Klumi nägemus toasussidest

2 kommentaari:

Maarit ütles ...

Tead, et neid Tallinnas Kaubamaja all asuvas And poes müüakse, eksole?

Oliver ütles ...

Jep, tean. Seal ma neid esmakordselt märkasingi. Ja kusjuures täiesti juhuslikult sattusin sinna, kuna ma ei jõudnud võimakamate shoppajatega ülemistel korrustel sammu pidada.