reede, 15. detsember 2006

Lisa Nagi pildiriba oma ajaveebi

 Meil on Eestis selline lahe digitaalsete piltide hoidmise koht nagu nagi.ee. Soovitan kõigile kes vähegi soovivad oma digitaalseid pilte teistega jagada. Mina jagan.
Jagan ka siin blogis ja just tänu Nagi.ee uuele lahedale lisavõimalusele, milleks on võimalus kuvada mistahes kodulehele viimaseid pilte  nagi.ee pildibaasist.

Varem oli mul siin lehe ülemises ääres Flickr'i pildiriba, kuid Flickriga oli see häda, et Flickr lubas ilma rahata oma pildibaasi vaid viimased 200 pilti näitamiseks salvestada. Sellest pääsemiseks oleks pidanud aga maksma 25 dollarit aastas, mida eesti koolilapsele on veel natukene palju.  Nagisse mahub ilma raha päris kindlasti rohkem kui 200 pilti.

Tahad samasugust lahedat pildiriba oma blogi nagu minul? Well, kõigepealt pead sa nagi.ee'sse omale kasutaja tegema, sinna mõned pildid laadima ning täpselt samasuguse pildirea saamiseks nagu minul siin, pead sa oma kodulehele HTML algkoodi (source) lisama alljärgnevad read.

<!-- Nagi pildiriba -->
<script type="text/javascript"
src="http://nagi.ee/services/stream/kasutajanimi">
</script>
<script type="text/javascript">
Nagi.pics.setA('target="_blank"');
Nagi.pics.setImg('style="border: 1px solid #CCCCCC"');
Nagi.pics.show('sq',9);
</script>
<!-- End of Nagi pildiriba -->

Sinna reale kus on kirjutatud src="http://nagi.ee/services/stream/kasutajanimi", seal asenda sõna "kasutajanimi" oma nagi.ee kasutajanimega.

Seda mida kõik need järgnevad read tähendavad võid sa ise juurde lugeda Reigo juurest, kes on ka üks Nagi arendajatest.  


Juhul kui sa juhtud olema Bloggeri kasutaja, siis logi oma Bloggeri lehele sisse ning proovi üles leida tab/sakk/link nimega "Templates" ning seal on selline valik nagu "Edit HTML" mis võimaldabki sul muuta oma blogi väljanägemist.
Esmapilgul võib seal tunduda meeletus koguses hirmus keerulist ja seosetud tähemärkide sodi, aga kui natukene süüvida siis on kõik see keeruline jutt seal ikka asja pärast ja väga kindla põhjusega väga täpses järjekorras. Pildiriba oma blogi kõige ülesse äärde lisamiseks (niin agu minul) otsi oma blogi HTML source koodist üles selline koht kus on järjest 3 rida:



</style>
</head>
<body>


Peale seda <body> rida oleks päris paras koht lisada see koodiosa mida ma siin ülevalpool juba demostreerisin. See kus tuli "kasutajanimi" asendada oma nagi.ee kasutajanimega. Seejärel "Save Template Changes" ning nii imelihtne see pildiriba lisamine peakski olema.

Viide:  Pildistriim nagist

Kommentaare ei ole: