kolmapäev, 20. veebruar 2008

Ajastatud blogimine

Lembit DT Blogist mainis paari sõnaga kuidas ta blogib ette. Teinekord tuleb mitu head mõtet mis tahaks kirjutamist kuid viisakas oleks neid võibolla alles mõne aja pärast avaldada. Tihtilugu mõned postitused vajavad seedimist ning hiljem ja/või tulevikku postitades saab nii mõnigi esialgne faktiviga või tuline emotsioon natukene korrigeerimist. Ja kui ei saagi, siis lihtsalt postitusele soovitava avaldamiskuupäeva määramisega läheb ilma suurema sebimiseta kirjutis mõne aja pärast avalikult kõigile lugemiseks.

Seda sama tuleviku ajastatud postitamist saab tõenäoliselt mõne aja pärast kasutada ka siin samas Bloggeri keskkonnas. Postituse kirjutamise ajal vali postituse alt äärest "Post Options" ning alla paremale nurka tekivad väljad "Post date and time" mis võimaldavad määrata postituse avaldamise kuupäeva ja täpse kellaaja.

Hetkel toimib see "ajastatud postitamine" veel siiski ainult Bloggeri tööversioonis ehk tingimusel, et sa postituste kirjutamiseks lähed aadressile draft.blogger.com

Ekstreemnäide mis pähe hüppas ja kus seda kasutada saaks, oleks võimalus näiteks pidada "Uusaastalubaduste blogi". Kõik lubavad midagi. Väga hea. Kui julgust on siis pane lubadused kirja. Märgi kuupäevad juurde, mis ajaks sa arvad lubaduse täidetud saavat ning "Uusaastalubaduste blog" tuletab sulle õigel ajal meelde, et sa saaksid kontrollida kas sa oled õigel teel ja graafikus oma lubaduste täitmistega.

Miks mitte sama asja kasutada mistahes meeldetuletuste puhul. Blogid oma tähtsad tähtajad koos tegevuste kirjeldustega ning kui aeg käes, saadab blog sulle RSS'iga teate, et viimane aeg on tegutsema asuda.

Viide: DT Blog: Blogimisnipp: kirjuta ette, kui hoog on sees
Viide: Blogger in Draft: New feature: Scheduled Posts

Kommentaare ei ole: