reede, 5. juuni 2009

Orkut 1.0.0

Sotsiaalvõrgustikud justkui võistlevad omavahel, kes saab tehtud kõige vingema mobiiliaplikatsiooni. Kõik noored ja muidu tublid ning ilusad peavad võimalikult mugavalt saama mobiilselt kursis olla oma sõprade käekäiguga. Aastapäevad tagasi tegid nii Orkut kui Facebook oma mobiilsed veebilehed. Mõned päevad tagasi tuli Facebook välja uue aplikatsiooniga spets puutetundliku ekraaniga Nokia 5800 XpreMusicu tarbeks. Ühel uuel Samsungil oli juba tehasest Facebooki ikoon menüüsse pandud.

image Täna teatasid Google arendajad, et nad tegid valmis Javat toetavatele telefonidele Orkuti aplikatsiooni. Paigaldad selle telefoni ning Orkuti kasutamine mobiilis muutub oluliselt lihtsamaks ja mugavamaks, kui kunagi varem.

Mida uut selles uues Orkuti aplikatsioonis?

- Saad telefoni fotokaga teha pildi ja selle koha sealt samast Orkuti programmist Orkuti albumisse üles laadida. Mõne sekundi pärast on see pilt nähtav kõigi su Orkuti sõprade jaoks.
- Albumis olevaid pilte saab kõigi telefoniraamatu kontaktidega jagada. Saates SMS’iga viide pildile.
- Helista või saada SMS orkuti sõbrale ilma orkuti aplikatsioonist väljumata. Valid kontaktides sõbra ja nimel klikkides saad valida, kas tahad sõbrale koheselt helistada või sõnumit saata.

image Loomulikult on endiselt võimalus orkuti aplikatsiooniga teha kõike muud mida varemgi on võimalik olnud teha orkuti kodulehelt. Saad uuendada oma olekut, vaadata teiste kasutajate profiile, pilte, albumeid, kirjutada teateid jne.

 

 

 

 

imageOrkuti aplikatsiooni paigaldamiseks telefoni, mine telefoni veebilehitsejaga aadressile m.google.com/orkut

Kui leht peaks Eesti keeles teatama “Kahjuks on Orkut teie seadmes toetuseta”, siis proovi lehe allosas olevale “Vaheta keelt”  lingile vajutades muuta lehel kuvatavat keelt. Valides keeleks “English” hakkab Orkuti aplikatsioon kohe sinu telefoni toetama. Tõenäoliselt, kuna Google server saab aru, et sa tuled Eesti võrgust, siis ta proovib sulle pakkuda Eesti keelset Orkut programmi, aga seda hetkel veel ei ole. Keele muutmise tulemusena antakse sulle Inglise keelne aplikatsioon allalaadimiseks.

Viide: Introducing the orkut Mobile App

2 kommentaari:

K ütles ...

Jälle üks "sisulise väärtuseta" postitus :)
Kus on minu "Blondidele: kuidas kasutada bluetoothi" õpetus?

helen ütles ...

seda on küll hea teada. proovin kohe ära installida :P